Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΣΕΕΠ: Απεργία ΠΣΕΕΠ για το Πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
Το νέο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.∆ που έρχεται σε ψήφιση, από την μία δίνει «γη και ύδωρ» στους επενδυτές που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας, ενώ από την άλλη παίζει το ρόλο του οδοστρωτήρα για όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει. 



Παρά τις διακηρυγμένες και καταγεγραμμένες στο σχέδιο νόμου προθέσεις περί θωράκισης των Ελεύθερων Συλλογικών ∆ιαπραγματεύσεων στην πράξη γίνεται ακριβώς το αντίθετο που οδηγεί μετά βεβαιότητας στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων. 

Τα «εμπόδια» και οι υποχρεώσεις που θεσπίζονται ως πρόσθετες προϋποθέσεις για την προσφυγή στη ∆ιαιτησία καθιστούν ουσιαστικά ανενεργό απαξιώνοντας τον Οργανισμό Μεσολάβησης και ∆ιαιτησίας (ΟΜΕ∆), το πιο κρίσιμο εργαλείο των εργαζομένων στην επίτευξη συλλογικών διαπραγματεύσεων. 

Ταυτόχρονα προχωράει σε πρωτόγνωρες διαδικασίες ηλεκτρονικού φακελώματος των συνδικάτων. ∆εν πρόκειται για “ψηφιοποίηση” του συνδικαλισμού αλλά για ηλεκτρονικό κόφτη της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και των δημοκρατικών δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς. 

Συμμετέχουμε στην απεργία που έχουν εξαγγείλει τα Εργατικά Κέντρα (ΕΚΕ∆Α & ΕΚΘ) την Τετάρτη 25/9 δηλώνοντας την αντίθεσή μας στην ψήφιση του νέου «αναπτυξιακού» πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης και δίνουμε το «παρών» μας στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.