Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

ΠΣΕΕΠ : Ενημέρωση για έκτακτο ΔΣ

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι

Στις 25/6/18 πραγματοποιήθηκε Έκτακτο ∆.Σστο οποίο κυριάρχησαν δύο θέματατο θέμα της Ιδιωτικοποίησης αλλά και το θέμα της Προστασίας των Προσωπικών ∆εδομένων των μελών του Σωματείου μας.






Όσον αφορά στο θέμα της ιδιωτικοποίησηςαποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με τις ακόλουθες ενέργειες:
Εκπροσώπηση από ∆ικηγόρο Αναθέσαμε με 17 ψήφους Υπέρ και Κατά (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟσε ∆ικηγορικό Γραφείο να συγκροτήσει φάκελο για την Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και να τον καταθέσει στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη με άσκηση και υποστήριξη σχετικών αγωγών αιτήσεων ακύρωσης και αναφορών.
Αγορά ΜετοχώνΜε προτροπή του εξειδικευμένου ∆ικηγόρου για την περαιτέρω θωράκιση των θέσεων μας αλλά και την διασφάλιση του έννομου συμφέροντος μας,αποφασίσαμε με ψήφους 12 Υπέρ, 4 Κατά, 1 Αποχή και Λευκόνα αγοραστούν από το ΠΣΕΕΠ 30 μετοχές των ΕΛΠΕ.

ΕπιστημονικήΕπιτροπή:Γιατηνανάδειξηκαιστήριξητωνθέσεωνμαςαλλάκαι τημέγιστη δυνατή συνεργασία με το δικηγορικό γραφείοαποφασίσαμε να συστήσουμε Επιστημονική Επιτροπή αποτελούμενη από συναδέλφους.
Απεργιακές κινητοποιήσειςΑποφασίσαμε να προχωρήσουμε εντός του Ιουλίου σε μία48ωρη και μία 24ωρη προειδοποιητική απεργία για το θέμα της Ιδιωτικοποίησης με ψήφους 11 Υπέρκαι σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε με τα Σωματεία του Ομίλου και την ΠΟΕ στα Γραφεία του ΠΣΕΕΠ θα ζητήσουμε να συνδράμουν και αυτοί στην απεργία

Κατατέθηκε πρόταση από την παράταξη της ΕΛΚΕ για πραγματοποίηση Περιφερειακών Συνελεύσεων πριν τις απεργιακές κινητοποιήσεις η οποία μειοψήφησε (7 Υπέρ).
Ενημέρωση Ενεργειακών ∆ημοσιογράφωνΠαράλληλα στα πλαίσια της ενημέρωσης των φορέων για τον αγώνα μας ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση αποφασίσαμε με 17 ψήφους Υπέρ και Λευκό (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟμέσα στον Ιούλιο να πραγματοποιηθεί γεύμα ενημέρωσης στους ενεργειακούς δημοσιογράφους έτσι ώστε να προβάλλουμε τις θέσεις μας στους εκπροσώπους του Τύπου χωρίς παρερμηνείες.

ΟικονομικάΣτο οικονομικό σκέλοςεγκρίθηκαν με ψήφους 17 Υπέρ και Κατά (Αγ.Μέτωποτα ποσά που δαπανήθηκαν για την αγορά φυλλαδίων και το ποσό για την αγορά των δυο πανό με 17 Υπέρ και Λευκό (ΑγΜέτωπο).

Επίσης μετά από απαίτηση πολλών εργαζομένων για τη ζωντανή μετάδοση των ∆.Σμέσω του προσωπικού Αριθμού Μητρώου του κάθε εργαζόμενουεγκρίθηκε το ποσό των 1.000 ευρώ για αγορά εξοπλισμού για την ζωντανή μετάδοσή τουςμε 11 ψήφους Υπέρ και Κατά (ΑγΜέτωποαφού αποχώρησαν οι παρατάξεις της ΕΝΙΑΙΑΣ και ΕΛΚΕ.


Στο δεύτερο σκέλοςέγινε παρουσίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών ∆εδομένων από εξειδικευμένο επιστήμοναο οποίος μας ανέλυσε τους κινδύνους που ενέχει ο νέος Κανονισμός και τις ενέργειες προστασίας που πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε να θωρακίσουμε το Σωματείο μας.

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι ∆εν εφησυχάζουμε.
Οργανώνουμε τον αγώνα μαςσυσπειρωνόμαστε γύρω από το Σωματείο για να σταματήσουμε το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ.
Καλούμε όλους να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορσηγιατί πολύ σύντομα και εν μέσω καλοκαιριού θα κληθούμε να υπερασπιστούμε τη δουλειά και το μέλλον μας.