Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Εξώδικο ΠΣΕΕΠ για απεργιακές κινητοποιήσεις

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟ∆ΙΟΥ ∆ΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩ∆ΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Του Πρωτοβάθμιου Συνδικαλιστικού Σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής και εκπροσωπείται νόμιμα.




ΠΡΟΣ
Την Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Επου

εδρεύει στο Μαρούσιοδός Χειμάρρας 8Αόπως εκπροσωπείται νόμιμα.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ
1. Στο Υπουργείο ΕργασίαςΚοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιαςοδός Σταδίου,αριθ. 29, Αθήνα.
2. Στο Υπουργείο ΑνάπτυξηςΛεωφόρος Μεσογείων αρ.119,Αθήνα.
3. 
Στον Οργανισμό Μεσολάβησης και ∆ιαιτησίαςΠλατεία Βικτωρίαςαριθ. 7,
Αθήνα.

_______________
Με την παρούσακαι σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 19 επτου ν. 1264/82,
επτου ν. 2224/94 και 23 παρ. 2 Σ,


ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ

Η κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2017 ψήφισε στον προϋπολογισμό του 2018,μεταξύ των άλλωνκαι την πλήρη Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕξεπουλώντας το 35%που κατέχει το ∆ημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕ∆αντί του ποσού των 500 εκευρώ.
Σε μια κερδοφόρα εταιρεία η οποία δεν επιδοτείται από το ελληνικό δημόσιο αλλά αντίθετα φέρνει έσοδα στην Εθνική Οικονομίαμια εταιρεία εθνικής και στρατηγικής σημασίαςπου εφοδιάζει τις Ένοπλες ∆υνάμεις και τηρεί τα στρατηγικά αποθέματα της χώραςπου παρεμβαίνει στις τελικές τιμές των προϊόντων που φτάνουν στον καταναλωτή και σε μία χρονική περίοδο που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Έρευνα Υδρογονανθράκων και Φυσικού Αερίου παγκόσμιοι κολοσσοί (Exxon Mobil, Total, Eni κ.α.) σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕη κυβέρνηση αποφάσισε να ξεπουλήσει την πιο κερδοφόρα και παραγωγική εταιρεία της χώρας.


Στο πλαίσιο της δράσης ενάντια στην επιχειρούμενη ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση του Ομίλουυπήρξε παρέμβαση στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείαςόπου διαβάστηκε και κατατέθηκε Υπόμνημα με τις θέσεις του Σωματείου μας εναντίον της Ιδιωτικοποίησης καθώς έγινε και διανομή φυλλαδίων με τις θέσεις μας στους παρευρισκόμενους μετόχους και δημοσιογράφους.
Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα όπου η ενέργεια παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξηεξωτερική πολιτικήπεριβάλλονη κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την πώληση του τελευταίου ποσοστού των ΕΛΠΕ που ανήκει στο ∆ημόσιο.
Τα ΕΛΠΕ είναι μία εταιρεία υγιέστατη με μεγάλη προσφορά τόσο στην εθνική οικονομία όσο και στην διεθνή πολιτική της χώρας.

Ως εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ θέλουμε να ενημερώσουμε ότι το ολοκληρωτικό ξεπούλημα των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ δε συνιστά άλλη μία ιδιωτικοποίηση αλλά είναι μείζον Εθνικό Έγκλημα απεμπόλησης των Εθνικών συμφερόντων σε ένα νευραλγικό τομέα της χώρας μας όπως είναι η ενέργεια.
Η Αντίθεση των εργαζομένων στο ξεπούλημα των ΕΛΠΕ που επιχειρείται με την πλήρη ιδιωτικοποίηση τουςβασίζεται στο ότι γνωρίζουμε:
  • Τον καθοριστικό ρόλο που έχουν στην χάραξη της ενεργειακής και εξωτερικής πολιτικήςμε τον εφοδιασμότη διύλιση και την εμπορία πετρελαιοειδών
  • Τη συμβολή τους με τον παρεμβατικό τους ρόλο για φθηνά και ποιοτικά καύσιμα
  • Τη συμμετοχή τους στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας και ΑΠΕ
  • Την ασφάλεια στον εφοδιασμό των Ενόπλων ∆υνάμεων και την τήρηση των
    στρατηγικών αποθεμάτων της χώρας
  • Την μεγάλη προσφορά τους στην εθνική οικονομία (με κύκλο εργασιών πάνω από
    10 δις το χρόνοσυμμετέχοντας στις εξαγωγές της χώραςαφού εξάγουμε το
    60% των προϊόντων που παράγουμε
  • Την κάλυψη κοινωνικών αναγκώνόπως στήριξη ∆ήμων με δωρεάν θέρμανση
    σε σχολεία και ευπαθείς ομάδες
  • Τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες του Ομίλου
  • Την συμβολή τους στην διεθνή πολιτική της χώρας με τη συμμετοχή τους σε
    πετρελαιοπιθανές περιοχές του τόπου μας σε συνεργασία με παγκόσμιους κολοσσούς (Exxon Mobil – Total – Repsol).
    Επειδή δεν διασφαλίζονται οι εργασιακές σχέσεις αφού δίνεται η δυνατότητα στους ψευτοεπενδυτές να καταρτίσουν νέο Κανονισμό Εργασίαςαπορρίπτουμε και θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πολιτική ξεπουλήματος της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
    Με την από 18/12/17 απόφαση του Γενικού Συμβουλίου και με βάση την από25/06/18 εισήγηση του ∆ιοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μαςαποφασίστηκε η κήρυξη μίας 48ωρης Γενικής προειδοποιητικής απεργίας από την Πέμπτη 12/07/18και ώρα 07:00 έως το Σάββατο 14/07/18 και ώρα 06:59 και μίας 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας από το Σάββατο 14/07/18 και ώρα 07:00 έως την Κυριακή15/07/18 07:00.
Το αποτέλεσμα της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την περαιτέρω Ιδιωτικοποίηση
των ΕΛΠΕ απέδειξε για μία ακόμα φοράαυτό που το συνδικάτο υποστηρίζειότι αυτοί που θα θέλουν να εισέλθουν στο σχήμα δεν είναι επενδυτές αλλά κερδοσκόποι,αφού απουσιάζουν εταιρείες από τον κλάδο διύλισης αλλά και εταιρείες από τον χώρο του up stream (δραστηριότητες υδρογονανθράκωνκαι έχουν προσέλθει μόνο
traders πετρελαίου.
Το Σωματείο διαφωνεί με την πώληση της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας
της χώρας και αυτό θα επιδιώξει να αποτρέψει.

Ειδικότερα λαμβάνοντας υπόψη τη συμφωνία για τον καθορισμό του Προσωπικού Ασφαλείας της εταιρείας ΕΛΠΕ Α.Εοι απεργιακές μας κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
  1. Από την Πέμπτη 12/07/18 και ώρα 07:00 αρχίζει η μείωση της τροφοδοσίας όλων των μονάδων στο minimum, σύμφωνα με τα τεχνικά εγχειρίδια και το Πρακτικό Συμφωνίαςμέχρι τη λήξη της απεργίας το Σάββατο 14/07/18 και ώρα 06:59.
  2. Από το Σάββατο 14/07/18 και ώρα 07:00 συνεχίζεται η λειτουργία στο minimumόλων των μονάδων των ∆ιυλιστηρίων στις ΒΕΑΒΕΕ ΒΕΘ μέχρι τη λήξη της απεργίας την Κυριακή 15/07/18 και ώρα 07:00.
  3. Ειδικά για τους σταθμούς φόρτωσης βυτιοφόρων αυτοκινήτων και τρένων στις ΒΕΑ ΒΕΘη 48ωρη απεργία που ξεκινά στις 12/07/18 ισχύει από τις 06:00και θα εφαρμοστεί διακοπή λειτουργίας σταθμών φόρτωσης βυτιοφόρων αυτοκινήτων και τραίνων σε όλες τις εγκαταστάσεις έως και τη λήξη της.
  4. ∆εν θα πραγματοποιηθεί καμία φορτοεκφόρτωση κατά τις ημέρες και ώρες των απεργιακών κινητοποιήσεων από και προς τρίτους μέσω των λιμενικών εγκαταστάσεων και αγωγών των ΕΛΠΕ (ΒΕΑΒΕΘΒΕΕΜέγαραΠάχη).
  5. Καμία διακίνηση δεν θα πραγματοποιηθείκατά τις ώρες και ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεωντου αγωγού προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και τις άλλες εταιρείες.Οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι καθολικές για όλο το προσωπικό.
    Κατά τη διάρκεια των απεργιώναπεργεί το προσωπικό που απασχολείται στις
μονάδες των διυλιστηρίωνστις μονάδες φορτοεκφόρτωσηςστις τεχνικέςτις εμπορικέςδιοικητικές και οικονομικές και λοιπές υπηρεσίες.

Για τη διάθεση του προσωπικούγια την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και την εξυπηρέτηση των στοιχειωδών κοινωνικών αναγκώνεφαρμόζονται τα προβλεπόμενα στο από 30/04/2014 Πρακτικό Συμφωνίας «για καθορισμό Προσωπικού Ασφαλείας της Εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.».

Εν όψει της ως άνω απεργιακής κινητοποίησης και σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου του ν. 2224/1994
ΖΗΤΟΥΜΕ
  1. Ακύρωση πώλησης του ποσοστού του ∆ημοσίου
  2. Επαναφορά του ποσοστού από το ΤΑΙΠΕ∆ στο ∆ημόσιο
  3. ∆ιαφύλαξητουκοινωνικούχαρακτήρατηςενέργειας.
  4. Προάσπιση εργασιακώνασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των
    εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.
    ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ
    Στη διαδικασία του δημόσιου διαλόγου που θα λάβει χώρα την ∆ευτέρα Ιουλίου
και ώρα 13:00 στα γραφεία του Οργανισμού Μεσολάβησης και ∆ιαιτησίαςΠλατεία Βικτωρίας αρ. 7.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε όσους απευθύνεταιγια να λάβουν γνώση και για τις έννομες συνέπειεςαντιγράφοντας το περιεχόμενο της παρούσας στην έκθεση επίδοσής του.