Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Συνάντηση ΠΣΕΕΠ με ΣΥΡΙΖΑ και απεργία εργολαβικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Με την συνάντηση της αντιπροσωπείας του Σωματείου μας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία τους στην Βουλή στις 13/12/19, ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών και συζητήσεων με τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής, καθώς και με άλλους πολιτικούς παράγοντες για την ενημέρωσή τους ως προς την επιχειρούμενη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ από την κυβέρνηση. 





Τα μέλη του ∆.Σ. υποδέχτηκαν οι βουλευτές Σ. Φάμελλος και η Χ. Καφαντάρη, στους οποίους αναλύσαμε την ξεκάθαρη θέση μας ενάντια στην κυβερνητική βούληση για εκ νέου προσπάθεια ξεπουλήματος του Ομίλου αλλά και την επιχειρηματολογία μας όσον αφορά τις θέσεις μας για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη που εκπονήσαμε και για την ψήφισή της στην επικείμενη διαβούλευση που φέρνει η κυβέρνηση το νέο έτος. 

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ μας ανέφεραν ότι το κόμμα τους είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε προσπάθεια περαιτέρω ιδιωτικοποίησης όχι μόνο των Ελληνικών Πετρελαίων αλλά και όλης της Ενέργειας συνολικά. 

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών με τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής και πολιτειακούς παράγοντες δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω παρά την απαρχή μιας νέας προσπάθειας, το τέλος της οποίας θα σημάνει μόνο όταν σταματήσει κάθε σκέψη περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του Ομίλου. 

Το Σωματείο μας κήρυξε σήμερα δίωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 17/12 από 13:00 έως 15:00 εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργολαβικών που ανησυχούν για το μέλλον τους και δίνουν τον αγώνα τους για να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας, το εισόδημα και τα δικαιώματα τους. 

Εφησυχασμός δεν επιτρέπεται σε κανέναν