Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΠΣΕΕΠ: Ενημέρωση για ΔΣ Ιανουαρίου 2020

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρώτο τακτικό ∆.Σ. της νέας χρονιάς. Μιας χρονιάς που κορυφαίο γεγονός έχει τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ και του Εσωτερικού Κανονισμού. Μιας ΕΣΣΕ που για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων πρέπει να έχει θετικό πρόσημο. 





Έγινε ενημέρωση στα μέλη του ∆.Σ. για την αναβολή της προγραμματισμένης 5ης συνάντησης με τους εκπροσώπους της Εταιρείας για τη νέα ΕΣΣΕ η οποία οφείλεται αποκλειστικά στην απόφασή της για αναδιάρθρωση της διαπραγματευτικής της ομάδας. 

Παραδόθηκε στο Σωματείο μας η ολοκληρωμένη μελέτη «Κοινωνικά Ασφαλιστικά Ζητήματα των εργαζομένων σε μονάδες εξόρυξης και ∆ιύλισης Πετρελαίου» από τον Νομικό Σύμβουλο του Σωματείου και κατατέθηκε προς ενημέρωση σε όλες τις παρατάξεις. Το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς αλλά και στα κόμματα της Βουλής, η μελέτη μαζί με το τελικό πλαίσιο της διεκδίκησής μας για το νέο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό των εργαζομένων σε μονάδες εξόρυξης και ∆ιύλισης Πετρελαίου. 

Το πρώτο βήμα ολοκληρώθηκε. Ανεξάρτητα όμως από το αποτέλεσμα που θα έχει αυτή η προσπάθεια, η παρακαταθήκη που θα μείνει στο Σωματείο μας θα ακολουθήσει όσους επιθυμούν να συνεχίσουν να προσπαθούν να βελτιώσουν το αύριο των εργαζομένων. 
∆όθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις για την αποχώρηση των εκπροσώπων του Σωματείου από το τελευταίο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. 

Κατατέθηκαν οι κάτωθι δύο προτάσεις που αφορούσαν τη μέρα ψήφισης του νέου ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου.

Πρόταση Αγωνιστικού Μετώπου: Απόφαση για Απεργία με ανοικτή ημερομηνία, την ημερομηνία ψήφισης του Ασφαλιστικού – Συνταξιοδοτικού Νομοσχεδίου. ΥΠΕΡ 1.
Πρόταση 2η : Να εισηγηθεί το ΠΣΕΕΠ προς τα δευτεροβάθμια όργανα που συμμετέχει ώστε να πάρουν απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις την ημέρα της ψήφισης του Ασφαλιστικού – Συνταξιοδοτικού Νομοσχεδίου. ΥΠΕΡ 19. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Εμείς οι εργαζόμενοι συνεπείς στις αρχές, την ιστορία και τους αγώνες μας, δε θα σταματήσουμε να Αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε την περαιτέρω Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Πρωταρχικός στόχος μας παραμένει ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων διότι συμβάλει στην Ασφάλεια των εργαζομένων, στην ανάπτυξη και εξέλιξη της Εταιρείας.