Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Ανοιχτή Επιστολή Στράτου Μπαξεβάνη 26-03-2024

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι

Το Σάββατο 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο της παράταξής μας «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ» όπου συζητήθηκαν όλα τα εργασιακά θέματα, οργανωθήκαμε για τις ερχόμενες εκλογές του σωματείου και μέσα από μια άκρως δημοκρατική διαδικασία ψηφοφορίας όλων των αντιπροσώπων της παράταξης, αναδείχθηκα στην θέση του Προέδρου και για το λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας πω πρώτα λίγα πράγματα για μένα. Πριν από 17 περίπου χρόνια, όντας 23 ετών ξεκίνησα να εργάζομαι στον κλάδο της βιομηχανίας σαν Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. και ταυτόχρονα να συνδικαλίζομαι από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ξεκίνησα από μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία όπου εργαζόμουν σε κυλιόμενη βάρδια για να ενταχθώ το 2015 στα ΕΛΠΕ όπου εργάζομαι σαν ημερήσιος.

Η συνδικαλιστική μου διαδρομή ξεκίνησε από την «Ένωση Ηλεκτρολόγων Θεσσαλονίκης» όπου τελώ μέχρι και σήμερα τα καθήκοντα του Γεν. Γραμματέα και συνεχίστηκε με την εκλογή μου ως μέλος στην διοίκηση του «Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης» για μια τριετή θητεία. Τον Ιούνιο του 2021 εκλέχθηκα στο ΔΣ του μεγαλύτερου σωματείου της χώρας, αυτό του ΠΣΕΕΠ, αναλαμβάνοντας αρχικά τα καθήκοντα του Οργανωτικού Γραμματέα και εν συνεχεία του Γεν. Γραμματέα. Πρόσφατα εκλέχθηκα μέλος της Διοίκησης στο ΔΣ του ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ.

Από την πρώτη στιγμή της εργασιακής μου πορείας όπως προανέφερα ασχολήθηκα με τον συνδικαλισμό αυτόβουλα και ανιδιοτελώς. Δεν δίστασα ποτέ να εκτεθώ για να διαφυλάξω τα συμφέροντα των συναδέλφων μου. Επίσης δεν δίστασα ποτέ να αναλάβω ρόλους ευθύνης σε δύσκολες συγκυρίες και δεν λογάριασα ποτέ το προσωπικό κόστος.

Είμαι ένας από τους συνιδρυτές όπως και πολλοί από εσάς της παράταξης μας «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ» και είμαι περήφανος για αυτό.

Τον Πρόεδρο Παναγιώτη Οφθαλμίδη τον γνωρίζω και συμπορεύομαι μαζί του πάνω από 15 χρόνια. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Τα τελευταία 3 και πλέον χρόνια στάθηκα δίπλα στον Πρόεδρο σαν Οργανωτικός και Γεν. Γραμματέας, ήταν και είναι τιμή μου που ζυμώθηκα κοντά του, ήταν εμπειρία ζωής να συμμετέχω καθημερινά σε διαπραγματεύσεις και μου δόθηκε η ευκαιρία μέσα από εντατική δουλειά για να συνυπογράψω την τελευταία ΕΣΣΕ & ΕΚΕ 2023-2025 μαζί του.

Μετά από όλα αυτά και έχοντας πλάνο και προοπτική για το εργασιακό μέλλον όλων μας, σας δηλώνω ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να διασφαλίσουμε την εργασιακή ηρεμία, την σταθερότητα και τα κεκτημένα που μας μένουν παρακαταθήκη.

Ζητάω να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ» στις ερχόμενες εκλογές του σωματείου, το οποίο απαρτίζεται από ικανούς και υπεύθυνους συναδέλφους, νεότερους και παλαιότερους από όλα τα βιομηχανικά συγκροτήματα και όλα τα τμήματα και να μας δώσετε την δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας που όπως είδατε και αποδείχθηκε την τριετία που πέρασε, ήταν τεράστιο, εποικοδομητικό και επωφελές για όλους μας.

Προχωράμε μαζί για την μεγάλη νίκη και για την αυτοδυναμία !

Σας ευχαριστώ από καρδιάς

Συναδελφικά 

Μπαξεβάνης Στράτος