Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛ.ΠΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06-10-2021

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Είχαμε αποφασίσει να μην εμπλακούμε σε ατέρμονες συζητήσεις και διαλόγους με τους "οξυδερκείς" εκπροσώπους της Σύνδεσης, αλλά φαίνεται ότι ξεχνούν εύκολα ή δεν θέλουν να διαβάζουν αλήθειες. 




Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να θυμίσουμε αυτά που κάποιοι δεν θέλουν να θυμούνται.

Η "σοβαρή και οργανωμένη αντίδραση" των εκπρόσωπων της σύνδεσης στο άκουσμα της Holding αλλά και της ενημέρωσης που είχε γίνει από τον Διευθύνοντα, ήταν (και σωστά) "περισσότερα χρήματα για επενδύσεις". Οι μόνοι που έκαναν ερωτήσεις για την δημιουργία, την εξέλιξη και την προοπτική του ομίλου εντός και εκτός της χώρας, ήταν οι εκπρόσωποι της παράταξης μας.
Είναι λυπηρό πως σήμερα κάποιοι στο βωμό της αντιπολιτευτικής αντιπαράθεσης και για να δείξουν κάπου αλλού έργο, ξεχνούν τους κοινούς αγώνες ενάντια στην περαιτέρω Ιδιωτικοποίηση του ομίλου.

Όπως ξεχνούν, ποιοι ξεκίνησαν την Ιδιωτικοποίηση μοιράζοντας μετοχές στους εργαζόμενους για να μην υπάρχει αντίδραση, ποιοι αγόρασαν και υπερπλήρωσαν την τότε Πετρόλα, ενώ κάποιοι άλλοι όψιμοι "αριστεροί" που προσφάτως έβαζαν κρυφά τους επισκέπτες - επενδυτές γιατί είχαν υπολογίσει 400 εκ. ευρώ στον Προϋπολογισμό, πείθοντας τον «κακό» Λάτση να πουλήσει και αυτός ώστε για να δοθεί συνολικά το 51%!!

Συνάδελφοι, τότε χωρίς χρώματα και χωρίς ενδοιασμούς, είχαμε αγωνιστεί όλοι μας για τον κοινό σκοπό. Από πού εξάγεται το συμπέρασμα ότι δεν θα γίνει, αν χρειαστεί, κάτι ανάλογο και σήμερα;
Μας εκπλήσσει η αναφορά “για συμμετοχή κομματικών και διευθυντικών μηχανισμών” στα δρώμενα του Σωματείου. Ίσως βέβαια η ανάλυση του αποτελέσματος των εκλογών από τους “έμπειρους αναλυτές τους” που προέβλεπαν "Σωματείο δεκαετίας", να τους οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια και όχι σε αυτό που πραγματικά δεν θέλουν να δουν. Αλαζονεία, Υπεροψία, Εγωισμός, Ψέματα, Συκοφαντία είναι μερικά από εκείνα που πρέπει να εστιάσουν για να βρουν αυτό που ψάχνουν σαν αιτία....

Εμείς επιδιώκουμε να έχουμε εκπρόσωπο στη Ηolding και δεν το κρύψαμε ποτέ, ούτε κοροϊδεύουμε τους εργαζόμενους, όπως οι τότε εκπρόσωποι μας στο ΔΣ της Εταιρείας που γνώριζαν και απέκρυπταν. Δεν πήγαμε εμείς πίσω τις εκλογές 3 μήνες, με δικαιολογία την πανδημία, τη στιγμή που εκατοντάδες σωματεία είχαν εκλογικές διαδικασίες.

Δεν μειώσαμε εμείς τις προσλήψεις, από 100 άτομα που ήταν η πρόταση του Δ.Σ. της Εταιρείας, σε 80 ! Ποιος το συμφώνησε ;;;
Με τι ασχολούνταν εκείνη τη στιγμή οι εκπρόσωποι μας;;;
Τέλος για τα δικαστήρια, είμαστε ενάντια σε αυτή την πρακτική αλλά υπάρχουν και όρια.
Όλοι μας έχουμε οικογένειες και είναι κρίμα να εμπλέκονται σε τέτοιες καταστάσεις. Όμως όταν κάποιοι που έκαναν λάθος, αντί μιας συγγνώμης, όπως είχαμε προτείνει που θα τα έλυνε όλα, τυφλώνονται από εγωισμό και συνεχίζουν τα ψέματα, μοιραία θα υποστούν και τις συνέπειες.
Σαν Δύναμη Ανατροπής, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με κανέναν, αντίθετα μας ενώνουν πολλά, όμως δεν ξεχνιούνται οι αλαζονικές συμπεριφορές, τα ψέματα και η αχαριστία.

Την τελευταία φράση από την ανακοίνωση της Σύνδεσης "Αγωνιζόμαστε για όλους, Τουλάχιστον εμείς" θα την αφήσουμε ασχολίαστη για να πλανάται σαν σύντομο ανέκδοτο στους χώρους εργασίας.