Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛ.ΠΕ 08-02-2022

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Τη χρονιά που πέρασε οι προκλήσεις ήταν πολλές και οι «μάχες» που δόθηκαν σε καθημερινή βάση έφεραν πολλά θετικά αποτελέσματα.




Ξεκινώντας λοιπόν από τα μέσα Ιουνίου 2021 όπου από τα αποτελέσματα των εκλογώνεμπιστευτήκατε την παράταξή μας και της δώσατε καθαρή εντολή με αυτοδυναμίαγια να επαναφέρουμε αυτό το ιστορικό Σωματείο στη θέση που του αρμόζει και να αποκαταστήσουμε στις σχέσεις όλων των εργαζομένωντην αλληλεγγύητην ενότητα και τη συναδελφικότητα που είχαν αντικατασταθεί με τη σπέκουλα και το διχασμό.

Αυτή η περίοδος χαρακτηρίζεται από τις πιο μελανές περιόδους του Σωματείου μαςόπου ο καημός κάποιων ήταν να παραμείνουν στις καρέκλες τους περιμένοντας από τη μία μεριά τις ΚΥΑ (κοινές υπουργικές αποφάσειςκαι τις παρατάσεις θητείας από το Υπουργείο Εργασίας και από την άλλη μεριά πανηγύριζαν καθημερινά για την αύξηση των κρουσμάτων γιατί έτσι δεν θα έκαναν εκλογές.

Η ηγεσία της ΣΥΝΔΕΣΥ κοίταζε πως θα αποφύγει τις εκλογές με λιγότερα κρούσματα τότε από ότι σήμεραενώ η δική μας αγωνία με χειρότερες συνθήκες σήμερα,τηρώντας τα πρωτόκολλα είναι να κάνουμε τις δημοκρατικές και καταστατικές διαδικασίες στην ώρα τους.

Ανακοινώσαμε το πρόγραμμα Δράσης της τριετίας 2021 – 2024 και ήδη αυτούς τους επτά μήνες που πέρασαντο έχουμε υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό.

Τους τελευταίους επτά μήνες έγινε τεράστιο έργο το οποίο απεικονίζεται στους ΑπολογισμούςΑρκεί μια απλή ανάγνωση για να καταλάβει κάποιος τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται για τη βελτίωση των εργασιακών μας θεμάτων και των θεμάτων ασφάλειας.

Σας αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια από αυτά:
Μετασχηματισμός Ομίλου (δημιουργία Holding), Συνέντευξη ΤύπουΠροσλήψειςΝέος Εργασιακός ΝόμοςΕκλογές ΕΥΑΕΠροσωπικό ΑσφαλείαςΤαμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ), Μελέτη ΣυνταξιοδοτικούΙατροφαρμακευτικό ΕθνικήΣυνταξιοδοτικόGroupama, Ημερίδα ΠΣΕΕΠ για Αιμοδοσία και η προσφορά της στο Κοινωνικό Σύνολο,Επαγγελματικοί Κίνδυνοι και Επαγγελματικές ΑσθένειεςΕκπαιδευτικά Σεμινάρια,καθημερινότητα εργαζομένων κλπ.

Εκτός των παραπάνω σοβαρών θεμάτων έχουμε μπροστά μας και εντός της χρονιάς να διαπραγματευτούμε τη νέα μας ΕΣΣΕ και Εσωτερικό Κανονισμόπου η υπογραφή τους είναι το κορυφαίο γεγονός για τους εργαζόμενους και το Σωματείο.

Οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια θα είναι πολλές και μεγάλεςΓι ́ αυτό κλείστε τα αυτιά σας σε αυτούς που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από την πραγματικότητα και βύθισαν το Σωματείο την περίοδο που είχαν την ευθύνη σε απραξίασε καταστατικές αυθαιρεσίες και πραξικοπιματικές πράξεις.

Στις 14 και 15/02/22 καλούμαστε να ψηφίσουμε πέραν των Απολογισμών και για Εκπροσώπους των Εργαζομένων στο Δ.ΣΕΛΠΕ ΔΕΠΠΠΈνας θεσμός ο οποίος εν μέσω προεκλογικής περιόδου είχε καταργηθεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εκπροσώπηση των Εργαζομένων στο Δ.ΣΜετά από πολλές διαβουλεύσεις καταφέραμε μέσα από τη Γενική Συνέλευση του περασμένου Δεκέμβρηνα κατοχυρώσουμε τις δύο θέσεις των Εκπροσώπων στο Καταστατικό της Εταιρείας με πλήρη δικαιώματα.

Τις ίδιες ημερομηνίες ψηφίζουμε και για την Ίδρυση Επαγγελματικού Ταμείου(ΤΕΑ), μιας και τα εγγυημένα επιτόκια φθίνουν συνεχώς τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα στο μέλλον να μην υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση και να δίνονται μηδενικά και αρνητικά επιτόκιαΟ κύκλος αυτός κλείνει και οι εργαζόμενοι πρέπει να αναζητήσουν νέες λύσεις για να διασφαλίσουν τα χρήματά τουςΗ δημιουργία ΤΕΑ είναι η καλύτερη λύση και μία ακόμα εναλλακτική πρότασημιας και ο πληθωρισμός που σήμερα είναι στο 5,5% και την επόμενη τριετία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα υπερβεί το 10%, συνδυαστικά και με τα μηδενικά και αρνητικά επιτόκιατα συσσωρευμένα κεφάλαιά μας θα χάσουν την πραγματική τους αξία.

Το Προεδρείο του Σωματείου διαισθανόμενο τη μεγάλη ευθύνη που έχει απέναντι στους εργαζόμενους για τη διασφάλιση των κεφαλαίων τουςδιερεύνησε αυτή την εναλλακτική πρόταση τα τελευταία χρόνιαόπου όρισε και ειδικό Αναλογιστή και κατέληξε στην πρόταση δημιουργίας ΤΕΑΌλο το προηγούμενο διάστημα με ανακοινώσειςέντυπο υλικό και ενημερώσεις ανά χώροκαι αφού τήρησε τα προβλεπόμενα στο Καταστατικό,προτείνει στους εργαζόμενους τη δημιουργία ΤΕΑ.

Η διαδικασία Ίδρυσης ΤΕΑ απαιτεί περίπου ένα έτοςΣε κάθε στάδιο της διαδικασίας θα υπάρχει πλήρη ενημέρωση στους εργαζόμενουςΕπίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι το 80% των άρθρων ενός Καταστατικού ΤΕΑ είναι καθορισμένο από το νόμο ώστε να υπάρξει έγκρισή του από τις Εποπτικές Αρχέςπροκειμένου να εγκριθεί ΦΕΚ και να έχει νομική υπόστασηΤελικός κριτής αυτού του εγχειρήματος θα είναι ο εργαζόμενος που μόνο με αίτησή του μπορεί να γίνει μέλος του ΤΕΑΣε κάθε περίπτωση θα καταβάλλεται από τον εργοδότη το 6,5% ανάλογα με την επιλογή του εργαζόμενου.Η ίδρυση του ΤΕΑ είναι μια προσφορά και παρακαταθήκη για το μέλλον.

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι
Είμαστε εδώ για να κάνουμε τομές και μεταρρυθμίσεις που θα έχουν θετικό

αποτύπωμα για τους εργαζόμενους.

  • -  Ψηφίζουμε ΝΑΙ σε Διοικητικό Οικονομικό Απολογισμό ΠΣΕΕΠ ΤΑΑΤ

  • -  Ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ίδρυση του ΤΕΑ

  • -  Στηρίζουμε το Ψηφοδέλτιο της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ για

    Εκπροσώπους Εργαζομένων στο ΔΣ ΕΛΠΕ ΔΕΠΠΠ

    ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛ.ΠΕ