Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛ.ΠΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 04-05-2022

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε την Μεγάλη Πέμπτη 21η Απριλίου 2022 οι συνάδελφοι της ΣΥΝΔΕΣΥ κατέθεσαν Πρόταση Μομφής κατά του σωματείου με αίτημα Γενική Συνέλευση για διενέργεια αρχαιρεσιών, συνοδευόμενη από 388 υπογραφές συναδέλφων.





Σε μια περίοδο που το προεδρείο διαπραγματεύεται και εργάζεται για όλα τα μείζονα και φλέγοντα θέματα (προσλήψεις,extra bonus,ΕΣΣΕ & ΕΣΩΤ.ΚΑΝΟΝ., πρόγραμμα διακοπών, σύστημα αξιολογήσεων, προσωπικό ασφαλείας, κ.α.) οι συγκεκριμένοι “συνδικαλιστές” μάζευαν υπογραφές για να ρίξουν για ακόμη μια φορά το νόμιμα εκλεγμένο σωματείο (πριν 10 μήνες έγιναν εκλογές).
Βάζοντας λοιπόν σε περιδίνηση το σωματείο και δημιουργώντας το τελευταίο διάστημα τεχνητές κρίσεις, προσπαθούν να φέρουν αναστάτωση στις εργασιακές σχέσεις σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη λόγω της επικείμενης κωδικοποίησης και διαπραγμάτευσης της νέας ΕΣΣΕ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.
Λειτουργώντας ως ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ των εργασιακών σχέσεων και της ηρεμίας που επικρατεί, προς όφελος των δικών τους σκοπιμοτήτων ρίχνουν νερό στον μύλο της εργοδοσίας με τις πράξεις τους.
Επειδή οι εργαζόμενοι έχουμε κρίση και μνήμη των πεπραγμένων αυτών των “συνδικαλιστών” ας θυμηθούμε κάποιες από τις πράξεις τους από το μακρινό και κοντινό συνδικαλιστικό παρελθόν τους...
· Οι ίδιοι “συνδικαλιστές“ το 2009 έριξαν με δόλιο τρόπο και όχι με εκλογές το σωματείο και ενώ μαζεύτηκαν 780 υπογραφές συναδέλφων με αίτημα Γενική Συνέλευση για διενέργεια αρχαιρεσιών, δεν τις σεβάστηκαν, τις έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια και δεν εφάρμοσαν το καταστατικό.
· Οι ίδιοι “συνδικαλιστές” το 2011 και ενώ αγωνιζόμασταν σύσσωμοι για να υπογράψουμε ΕΣΣΕ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ, αυτοί βρισκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο χέρι-χέρι με την διοίκηση της εταιρείας και παρότρυναν τους συναδέλφους να “χαρίσουν” τους δύο έξτρα μισθούς για να έχουμε σύμβαση, ειδάλλως έρχονται ατομικές συμβάσεις. Ευτυχώς δεν τους άκουσε κανείς γιατί οι συνέπειες τότε αντιλαμβάνεστε θα ήταν ολέθριες.
· Οι ίδιοι “συνδικαλιστές” το 2020 και πάλι με δόλιο τρόπο και αφού είχαμε υπογράψει ΕΣΣΕ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ούτε οι ίδιοι βασίζονται στον εαυτό τους να διαπραγματευτούν ΕΣΣΕ), έριξαν το σωματείο και ενώ μαζεύτηκαν 660 υπογραφές συναδέλφων με αίτημα Γενική Συνέλευση για διενέργεια αρχαιρεσιών, τις αγνόησαν και επικαλούμενοι την COVID έκαναν για άλλη μια φορά το καταστατικό ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙ.
· Σήμερα επαναλαμβάνοντας την ίδια τακτική, προσπαθούν για ακόμα μία φορά να κάνουν τα ίδια.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
‘Οπως καταλαβένετε οι συγκεκριμένοι “συνδικαλιστές” δεν έχουν χωνέψει ακόμα το πρόσφατο νόμιμο εκλογικό αποτέλεσμα, εσκεμμένα δεν σέβοντε την κρίση όλων των συναδέλφων που έδωσε καθαρή εντολή και αυτοδυναμία στην παράταξή μας και προσπαθούν εδώ και μήνες συνεχώς να δημιουργούν τεχνητές κρίσεις στο σωματείο.
Αλήθεια ποιόν εξυπηρετούν όλα αυτά;;;
Σε όλες όμως τις παραπάνω περιπτώσεις οι συνάδελφοι μας τους βάλανε στην θέση που τους αρμόζει όταν εφαρμόστηκαν οι δημοκρατικές διαδικασίες. Ποτέ δεν τους εμπιστευτήκανε και δεν τους δώσανε πρωτιά.
Αλήθεια απαντήστε στο ερώτημα που θέτουν οι συνάδελφοι, ποιος είναι ο επικεφαλής της ΣΥΝΔΕΣΥ και ποιοι θα σταθούν απέναντι στην διοίκηση της εταιρείας για να διαπραγματευτούν την επόμενη ΕΣΣΕ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ;;;;
Εμείς σεβόμενοι την Δημοκρατία, τηρήσαμε κατά γράμμα το καταστατικό σε αντίθεση με τους συναδέλφους της ΣΥΝΔΕΣΥ και ορίσαμε ημερομηνίες Περιφερειακών Συνελεύσεων και ψηφοφοριών άμεσα.
Σας ζητάμε με την ψήφο σας ΟΧΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ να σταματήσετε την περιδίνηση και την αναστάτωση που έχουν φέρει οι “βαλτοί συνδικαλιστές” στο σωματείο και να βάλετε για άλλη μια φορά τον καθένα στην θέση του. Ζητάμε να μας δώσετε ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ για να διαπραγματευτούμε την ερχόμενη ΕΣΣΕ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ και με ηρεμία να προσηλωθούμε στο τεράστιο έργο που μας αναθέσατε.
ΣΤΙΣ 5 & 6 ΜΑΪΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ
ΟΧΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ