Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Ανακοίνωση ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 10.7.2024

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Μετά τις δυο τελευταίες ανακοινώσεις – παρωδίες των παρατάξεων της “ΣΥΝΔΕΣΥ” και “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ”, είμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και να μάθουν οι συνάδελφοι αλήθειες μακριά από τα ψέματα και την λάσπη των δυο αυτών παρατάξεων.


ΣΥΝΔΕΣΥ

«…το σημερινό προεδρείο δεν προήλθε από ανασυγκρότηση αλλά από αρχαιρεσίες και έχει νωπή εντολή…»

Μέσα από τις αρχαιρεσίες του ΠΣΕΕΠ οι συνάδελφοι καταδίκασαν τον 3χρονο λαϊκισμό σας, τα προεκλογικά ψέματα σας και την λάσπη που συνεχίζετε να ρίχνετε κατά προσώπων και από τις 9 έδρες πέσατε στις 6 έδρες!!! Παρόλα αυτά και με κρυφές προεκλογικές συμφωνίες όντας 2η παράταξη σε σύνολο εδρών, με την βοήθεια των “χρήσιμων” κοροϊδέψατε τους συναδέλφους, αγνοήσατε και αγνοείται επιδεικτικά την βούλησή τους αφήνοντας εκτός προεδρείου την μεγαλύτερη παράταξη (8 έδρες) και έτσι βρίσκεστε αυτή την στιγμή στο προεδρείο. Αυτή είναι η αλήθεια!

• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

«…Ένα σωματείο στα θέματα εθελουσίας απόλυσης θα πρέπει να θωρακίζει την διαδικασία έτσι ώστε κανείς συνάδελφος να μην πιεστεί να φύγει και να αντικατασταθούν όλοι οι συνάδελφοι που θα φύγουν…»

ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!!!( προκηρύξεις προσλήψεων χειριστών, τεχνιτών, επιλαχόντες κ.α.) ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΠΕ…

• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ 2023

Για το συγκεκριμένο θέμα αναλύσαμε εκτενώς στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας το τι ακριβώς ισχύει. Όσα δυστυχώς ισχυρίζονται οι συνάδελφοι της ΣΥΝΔΕΣΥ είναι αναληθή και ψέματα. Για τελευταία φορά λοιπόν, ενέχυρο δεν υπήρξε ποτέ! Το ταξιδιωτικό γραφείο επιλέχθηκε για δυο λόγους:

1) Δωρεάν διάθεση στους συναδέλφους της online πλατφόρμας.

2) Πλήθος καταλυμάτων για όλα τα βαλάντια σε προνομιακές τιμές.

Προκαλούμε το προεδρείο μια που έχει την ευθύνη του σωματείου να βρει καλύτερο σύστημα για τις διακοπές των συναδέλφων. Το να κάνεις κριτική στο έργο του άλλου είναι το μόνο εύκολο και ανέξοδο…

• ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΔΕΙΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πείτε επιτέλους την αλήθεια στους συναδέλφους (και ειδικά στις ΒΕΑ) ότι κάνετε τις πάπιες για το θέμα και προχωράει κανονικά η διαδικασία και μην τους παραμυθιάζεται με εκ νέου συναντήσεις και κωλυσιεργίες (ο κύκλος συναντήσεων έχει υλοποιηθεί εδώ και 8 μήνες). Το πρώτο εξώδικο που εστάλη από την εταιρεία ήταν ανήμερα των εκλογών του σωματείου. Συνεπώς δεν αποκρύφθηκε από κανέναν.

• ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Στην αναφερόμενη ως αποτυχία μας ???(από 2 έδρες λάβαμε 4!) στο Εργατικό κέντρο Δυτικής Αττικής, σας θυμίζουμε ότι συμμετέχει και ο νυν Γ. Γραμματέας του ΠΣΕΕΠ! Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και

μοναδικός σας στόχος είναι να βολέψετε με άδειες αυτούς που “παρκάρατε” στα εργατικά κέντρα και στην ομοσπονδία και δεν θέλατε στα πόδια σας (κατά δήλωσή σας) στο ΔΣ του ΠΣΕΕΠ. Λες και είσαστε τόσο έμπειροι συνδικαλιστικά που θα τα καταφέρετε μόνοι σας… Τα χάλια σας τα βλέπουμε ήδη…

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

«…Στο ΔΣ του Σωματείου μας στις 28/06/24, ακούστηκαν πολλές ανακρίβειες από τους προέδρους τις Δύναμης Ανατροπής…αυτοί οι οποίοι καταψηφίστηκαν στην έγκριση του Διοικητικού & Οικονομικού απολογισμού…Το προεδρείο έχει πρόσφατη εντολή και θα διοικήσει…»

Τουλάχιστον η Δύναμη Ανατροπής έχει πρόεδρο πρώην και νυν δημοκρατικά εκλεγμένους από συνέδρια. Εσείς έχετε πρόεδρο; Πότε ψηφίστηκε και από ποιους; Τις δημοκρατικές διαδικασίες τις χρησιμοποιείτε μόνο όταν σας βολεύουν; Αν είχε δοθεί στον επικεφαλής σας το δαχτυλίδι που ζητούσε επιτακτικά από την Δύναμη Ανατροπής (δεν ήρθε ποτέ στο συνέδριο) ξαφνικά θα ήταν ενήμερος για όλα τα θέματα και θα ήταν όλα μέλι γάλα;;; Επίσης ο πρόεδρος της Δύναμης Ανατροπής τοποθετείται σε όλα τα διοικητικά συμβούλια σε αντίθεση με τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμφωνίας που εδώ και 6 χρόνια (!) δεν έχει ακουστεί η φωνή του σε κανένα ΔΣ και σε κανένα υπηρεσιακό συμβούλιο. Γιατί λοιπόν ζητάει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων; Με ποιο τρόπο τους εκπροσωπεί;

• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Καλούν στην ανακοίνωσή τους την εταιρεία να προστατεύσει τους συναδέλφους!!! Για γέλια και για κλάματα… Τι έκανε στο ΔΣ της εταιρείας ο εκπρόσωπος των εργαζομένων δεν μας είπε ούτε θα μας πει και αν επιμείνουμε να ρωτάμε μπορεί και να καταφύγει στο σύνηθες για αυτόν προπηλακισμό συναδέλφων. Εδώ όμως πρέπει να θέσουμε και ένα ερώτημα προς τον εκπρόσωπο που πλέον δεν ανήκει στην Δύναμη Ανατροπής και τόσο αποποιείται και απεχθάνεται. Γιατί δεν παραιτείται από την θέση του εκπροσώπου που εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο της Δύναμης Ανατροπής ;;; (ωραίο να εισπράττεις τον μισθό εις υγείαν των κορόιδων ε;)

• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ 2023

Μας εγκαλούν γιατί η εκκαθάριση της εκδρομής δεν έγινε νωρίτερα τον Μάρτιο π.χ. Να τους θυμίσουμε εδώ δυο πράγματα:

1) Τον Μάρτιο μας “ρίξανε” από το προεδρείο οι ίδιοι με την αποστασία τους.

2) Ήταν και οι ίδιοι μέλη του προεδρείου με θέσεις ευθύνης. Ποια ήταν τελικά η συμμετοχή τους στο έργο του προηγούμενου προεδρείου; Μπορούσαν κάλλιστα να ασχοληθούν με το θέμα της εκκαθάρισης της εκδρομής αντί να ασχολούνται καθημερινά με το να υπονομεύουν την παράταξη που τους ανέδειξε συνδικαλιστικά. Ευχόμαστε στους νέους τους συνεργάτες καλή απόλαυση!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως ήδη διαπιστώνουμε καθημερινά το κύρος και η δυναμική που είχε το σωματείο επί ημερών μας, έχουν πάει περίπατο με το νέο προεδρείο μειοψηφίας και ανοχής. Δυστυχώς βιώνουμε τραγικές στιγμές και σίγουρα στο μέλλον θα υπάρξει σοβαρότατο πρόβλημα. Σας καλούμε να είστε συσπειρωμένοι κοντά στα στελέχη της Δύναμης Ανατροπής στους χώρους εργασίας και να τους αναδεικνύεται τα προβλήματα που σας απασχολούν.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ