Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

∆ΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30/10/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι, - ισσες 
Η ∆ύναμη Ανατροπής πιστή στις ιδέες της και στις αξίες που πρεσβεύει, δίνει έναν καθημερινό αγώνα ώστε τα θέματα που μας απασχολούν να βρουν λύση. 




Έτσι λοιπόν, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω: 
• Ιδιωτικοποίηση: Με τον αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί αποτρέψαμε την πώληση που επεδίωκε η προηγούμενη κυβέρνηση. 

Σήμερα ο αγώνας μας συνεχίζεται με την ίδια δυναμική και θα τελειώσει όταν οι μετοχές των ΕΛΠΕ από το ΤΑΙΠΕ∆ επιστρέψουν στο Υπουργείο Οικονομικών (78 εκατ. ευρώ μέρισμα εισέπραξε πέρυσι το Ελληνικό ∆ημόσιο). Αυτό ζητήσαμε άλλωστε και με την επιστολή του Σωματείου μας προς τον Πρόεδρο της Βουλής. 

Οι μέχρι τώρα επαφές της διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας του Σωματείου με αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων της Βουλής, έδειξαν ότι κατανοούν τις θέσεις και τους προβληματισμούς μας, δυστυχώς όμως κάποιοι από αυτούς που πριν μερικούς μήνες ήταν συμπαραστάτες, σήμερα είναι “εκκωφαντικά” απόντες. 

Ως εργαζόμενους μας ενδιαφέρει και αγωνιζόμαστε να γιγαντωθεί ο Όμιλος ώστε να συνεχίσει να στηρίζει την Εθνική Οικονομία και την κοινωνία. 

Καλωσορίζουμε τις επενδύσεις, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την προσδοκία των εξορύξεων, με τη συμμετοχή μας, δίπλα σε εταιρείες κολοσσούς. Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε εξάλλου και η πετυχημένη Συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, όπως και η προβολή των θέσεων μας από κανάλια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το εκεί ∆ιυλιστήριο, έδειξαν ότι μια καινούργια επένδυση, ανάλογη με τις σημερινές απαιτήσεις των αγορών, θα δώσει δυναμική και προοπτική στη γενικότερη περιοχή των Βαλκανίων και όχι μόνο. 

• Ασφαλιστικό Συνταξιοδοτικό: Σε λίγες βδομάδες θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τη μελέτη που έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο. 

Ήδη στις συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα θέτουμε τους προβληματισμούς μας, εστιάζοντας στις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας, την αντιμετώπιση απρόοπτων και επικίνδυνων καταστάσεων που το άγχος και η αγωνία “χτυπούν κόκκινο”, την καταπόνηση του οργανισμού μας λόγω της 24ωρης βάρδιας για χρόνια και τέλος, τα συχνά περιστατικά “δύσκολων” ασθενειών. 

Όλα αυτά συνηγορούν γιατί είναι αναγκαία η αλλαγή ορίων συνταξιοδότησης στα ∆ιυλιστήρια. • ΕΣΣΕ – Εσωτερικός Κανονισμός: Όπως θα έχετε ενημερωθεί, το Σωματείο μας έχει στείλει επιστολή για συνάντηση της διαπραγματευτικής του ομάδας με την αντίστοιχη της εταιρείας με θέμα τη νέα 3ετή ΕΣΣΕ και Εσωτερικό Κανονισμό. 

Επί μήνες γυρίσαμε όλες τις εγκαταστάσεις, είδαμε τι προβληματίζει τους συναδέλφους και αφού λάβαμε επιστολές και e-mail με αιτήματα, συντάχθηκε ένα αγωνιστικό πλαίσιο (Γενικό Συμβούλιο ΠΣΕΕΠ 12/10/2019) που αποτελεί ομοφωνία 
εργαζομένων και παρατάξεων (πλην του Αγωνιστικού Μετώπου).

Θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε η νέα 3ετής 
σύμβαση να κυλήσει ομαλά για το συμφέρον όλων μας.

• Καθημερινότητα: Με επιστολή του Σωματείου προς τη Γενική ∆ιεύθυνση 
∆ιυλιστηρίων ζητάμε τη λύση των προβλημάτων που χρονίζουν και δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων και των εργαζομένων, καθώς και την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν συμφωνηθεί. 

Συνάδελφοι, -ισσες 
Σαν ∆ύναμη Ανατροπής Τολμούμε και Επιδιώκουμε να κάνουμε πράξη οράματα ετών που έμεναν στα χαρτιά και στη φαντασία κάποιων ρομαντικών. 
Θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας, εγγυητές των κεκτημένων μας και των προσδοκιών για ένα καλύτερο αύριο. 

∆ΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ