Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση για έκτακτα ΔΣ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
Πρωταρχικός στόχος του Σωματείου μας στη δίνη της παγκόσμιας πανδημίας από τον ιού COVID-19η, είναι η Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων αλλάκαι των εγκαταστάσεων. 








Τις τελευταίες μέρες έχουμε συνεργασία μέσω τηλεδιασκέψεων με στελέχη της διοίκησης της εταιρείας για την εκτίμηση της κατάστασης και των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού. 

Ζητήσαμε να εντατικοποιήσουν την απολύμανση σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων, να εντείνουν τις προσπάθειες για προμήθεια όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας όπως μάσκες και γάντια μιας χρήσης καθώς και την προμήθεια αντισηπτικού και απολυμαντικών που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι για την ατομική τους υγιεινή. 

Θέσαμε στην ∆ιοίκηση της Εταιρείας το σοβαρότατο ζήτημα που προκύπτει στο ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα βάρδιας από τα οργανικά κενά μιας και οι συνάδελφοι μας καλούνται να καλύψουν τόσο τις άδειες ειδικού σκοπού, όσο και τις απομακρύνσεις από το χώρο εργασίας των συναδέλφων που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες για την διαφύλαξη της υγείας τους. 

Επίσης να φροντίσουν ώστε να καθαρίζονται τακτικά και ανά βάρδια οι κοινόχρηστοι χώροι που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοί μας μιας και οφείλουμε να διασφαλίσουμε στο ακέραιο την υγεία τους αφού αυτοί είναι που απέμειναν για να κρατήσουν τα ∆ιυλιστήρια σε λειτουργία. 

Συζητήσαμε και αναλύσαμε με τη ∆ιοίκηση τα σενάρια που εξετάζει όσον αφορά τους εναλλακτικούς τρόπους που μπορεί να λειτουργήσουν οι βάρδιες στα διυλιστήρια με πλήρη κάλυψη των οργανογραμμάτων, στην γενικότερη προσπάθεια όλων για την προστασία της ∆ημόσιας Υγείας και ειδικότερα των συναδέλφων μας όπως και για την προστασία της χώρας και των καταναλωτών με την αδιάλειπτη παροχή καυσίμων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
Πραγματοποιήθηκε χθες έκτακτο ∆.Σ. ΠΣΕΕΠ όπου συζητήθηκε η πρόταση της Εταιρείας για το πρόγραμμα εργασίας καθώς και η βούληση της να μην καταβάλλει στους εργαζόμενους την οικονομική διαφορά που προκύπτει από τις υπερωρίες. 

∆ιαχρονικά το Σωματείο μας είναι αντίθετο με την υπερωριακή απασχόληση, εν τούτοις στην παγκόσμια πρόκληση της πρωτοφανούς πανδημίας που αντιμετωπίζουμε απάντησε θετικά στην προσωρινή λύση ως προς το σκέλος του προγράμματος εργασίας αλλά επέμεινε στο να πληρώνεται κανονικά η οικονομική διαφορά στην υπερωρία, που έγινε τελικά αποδεκτό από την πλευρά της Εταιρείας. 

Κλήθηκε άμεσα σήμερα το ∆.Σ. του ΠΣΕΕΠ που συμφώνησε με 20 ΝΑΙ και 1 ΚΑΤΑ του Αγωνιστικού Μετώπου, στις παραπάνω έκτακτες αποφάσεις. 
Ανέκαθεν οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ έχουν αποδείξει την ετοιμότητατον επαγγελματισμό και την ευαισθησία τους σε πολλά θέματα ζωτικής αλλά και λιγότερο ζωτικής σημασίας. Σήμερα σε μία πολύ κρίσιμη και ευάλωτη στιγμή συνεχίζουν να κρατούν την ίδια στάση. 

Το ΠΣΕΕΠ τους ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καταβάλουν και απευθύνει έκκληση προς όλους, να εντείνουν τα μέτρα για την προστασία των ιδίων και κατ ́ επέκταση των συναδέλφων, των συνανθρώπων και των οικογενειών τους.