Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ενημέρωση για ΔΣ ΠΣΕΕΠ 18/06/20

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τη ∆ευτέρα 15/6/20 και την Τετάρτη 17/6/20 το ∆.Σ. του Σωματείου μας παραβρέθηκε στην Αίθουσα Εκπαίδευσης στο Νέο ∆ιοικητήριο στον Ασπρόπυργο, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στην Άδεια Εργασίας και τη μέτρηση αερίων που σκοπό είχαν ΟΧΙ στην αναβάθμιση της ασφάλειαςαλλά στην παραγωγή αδειών εργασίας (μεγαλύτερου αριθμού εκδόσεων) στο επερχόμενο Shut Down, μεταφέροντας όπως πάντα τις ευθύνες όσο γίνεται πιο χαμηλά ιεραρχικά. 



Σήμερα πραγματοποιήθηκε το τακτικό ∆.Σ. ΠΣΕΕΠ που κυρίαρχο θέμα είχε την πρόθεση της εταιρείας για την αλλαγή των Αδειών Εργασίας και τις μετρήσεις αερίων, καθώς και την απόφαση για δυναμική αντίδραση από πλευράς Σωματείου στην επιχειρούμενη προσπάθεια της Εταιρείας να αλλάξει το χώρο ωρομέτρησης εργασίας των συναδέλφων στη νησίδα των ΒΕΘ. 

Αποφασίστηκε με ψήφους 20 ΥΠΕΡ και 1 ΚΑΤΑ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ) να προχωρήσει το Σωματείο σε Στάση Εργασίας, σε 24ωρες και 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις αν συνεχιστεί η υποβάθμιση των μέτρων ασφαλείας από πλευράς Εταιρείας. Σε αυτή τη λογική προτείνουμε την παραμονή ως έχει της διαδικασίας μέτρησης αερίων στις ΒΕΑ και σταδιακή εφαρμογή της σε όλο τον Όμιλο. Η διαφοροποίηση του Αγωνιστικού Μετώπου ήταν να γίνει Περιφερειακή Συνέλευση στις ΒΕΑ, να γίνουν συναντήσεις του ΠΣΕΕΠ, με ΕΥΑΕ ΒΕΑ, με ΚΕΠΕΚ και ∆ιοίκηση Εταιρείας.

Καλούμε τη ∆ιοίκηση της Εταιρείας για μια ακόμη φορά να πάρει πίσω τις αλλαγές που προτείνει, ώστε να υπάρξει ηρεμία και ασφάλεια για το ξεκίνημα του Shut Down στον Ασπρόπυργο. Να μην επιλέξει την ανασφάλεια και τη σύγκρουση, γιατί θα φέρει πλήρως την ευθύνη για ότι συμβεί. 

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι εκπρόσωποι του Σωματείου θα βρίσκονται σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του Shut Down στο χώρο των εργασιών για να ελέγχουν τόσο το πλήθος των αδειών όσο και των διαδικασιών και να αποτρέπουν τυχόν πιέσεις που θα ασκούνται στους εργαζόμενους. 

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΝΑ∆ΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ