Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Σε απεργιακό κλοιό την Τετάρτη η χώρα

Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή, 24ωρη γενική απεργία και στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί, απευθύνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε εργαζόμενους και σε συνταξιούχους.






Τα συνδικάτα εκφράζουν την αντίθεσή τους στα «δυσβάσταχτα μέτρα» και στις «καταστροφικές πολιτικές για την κοινωνία και την οικονομία», ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνεχή επιδείνωση του βιωτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών. «Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε για άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μέτρων, για την υλοποίηση ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των ανέργων, για την επαναφορά των συντάξεων σε αξιοπρεπή επίπεδα, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για την αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους και προσθέτουν πως «ο αγώνας είναι μονόδρομος».
Ξεχωριστό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10.30, ενώ την ίδια ώρα, τα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν δώσει «ραντεβού» μπροστά από τα γράφεια της ΓΣΕΕ.
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν μεταξύ άλλων τα ΜΜΕ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ενώ στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. 
Προβλήματα αναμένεται να παρατηρθούν και στις μετακινήσεις εντός της πρωτεύουσας, λόγω της συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.