Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΠΣΕΕΠ : Ανακοίνωση για ΔΣ Νοεμβρίου 2018

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Στις 19 /11/2018 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ τακτικό ∆ιοικητικό Συμβούλιο. Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα που αφορούν την τρέχουσα επικαιρότητα καθώς και την καθημερινότητα του συνδικάτου, με κυρίαρχα τα ακόλουθα:








Στο θέμα της ιδιωτικοποίησης, παραμένοντας πιστοί στο τρίπτυχο του σχεδιασμού μας (συνδικαλιστικό, νομικό, επικοινωνιακό) αναλύθηκαν όλα τα καινούργια δεδομένα που έχουν προκύψει γύρω από τον αγώνα των εργαζομένων απέναντι στο ξεπούλημα των ΕΛΠΕ.

Υπήρξε πλήρης ενημέρωση όλων των μελών του ∆Σ όσον αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις ως σήμερα και παράλληλα πάρθηκε απόφαση για μία 24ωρη απεργία στις 27/11/18, για την επιλογή της κυβέρνησης να συνεχίζει το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ με πρωτοφανή βιασύνη στα όρια του μένους, αντί να σχεδιάσει και να θέσει άμεσα σε εφαρμογή ένα αναπτυξιακό μοντέλο με οδηγό όλες τις ενεργειακές επιχειρήσεις της χώρας.

Επίσης σχεδιάζεται από το Σωματείο να γίνει Γενικό Συμβούλιο εντός του ∆εκεμβρίου του 2018 προκειμένου να επαναβεβαιώσουμε την εξουσιοδότηση για πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις και συγχρόνως την ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου από το ∆ικηγόρο του Σωματείου μας για τις νομικές ενέργειες που θα ακολουθήσουν για την ανατροπή του ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ.

Στο ίδιο Γενικό Συμβούλιο θα συζητηθούν τα θέματα των προγραμμάτων (Ιατροφαρμακευτικό, Συνταξιοδοτικό) καθώς και η τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του ΤΑΑΤ. Το Σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2018, για να στείλουμε μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής που υποθηκεύει τις ζωές μας, που εξαντλεί τις αντοχές και τις ανοχές της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία των προσλήψεων με τις συνεντεύξεις των υποψηφίων και πιστεύουμε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί μέχρι το τέλος του έτους. Προετοιμάζονται συναντήσεις με τη ∆ιοίκηση της Εταιρείας για θέματα που αφορούν την Υγιεινή και την Ασφάλεια, τα οργανογράμματα καθώς επίσης και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από τη ∆ήλωση - Συμφωνία του 2016.

Συμφωνήθηκε ομόφωνα η κατάργηση του ΕΕΤΙ (Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Τεχνολογικό Ινστιτούτο) το οποίο παρότι ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες δεν κατάφερε ποτέ να τις δικαιώσει, με εξαίρεση τη συμμετοχή του στη συνδιοργάνωση των δύο Συνεδρίων για την Έρευνα. Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και του τρίτου τριμήνου του Ομίλου με την αναμενόμενη ποια κερδοφορία ρεκόρ της τάξης περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ EBIDTA και λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια συνεισφορά των εργαζομένων που συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτό το αποτέλεσμα, το Σωματείο μας κάλεσε την διοίκηση της εταιρείας να προχωρήσει στην εξάλειψη της ρύθμισης του 80% στη μισθοδοσία των νέων συναδέλφων καθώς και στην χορήγηση ενός extra μισθού σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου από τη νέα χρονιά.

Υπερψηφίστηκαν μία σειρά από θέματα οικονομικής φύσης όπως η εκδήλωση του διαγωνισμού ζωγραφικής, η έκδοση των ατζεντών, η επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει την προστασία των προσωπικών δεδομένων κ.α. Παράλληλα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι χοροί του ΠΣΕΕΠ και το τραπέζι της βάρδιας για όλους συναδέλφους που θα εργαστούν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.