Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΠΣΕΕΠ : Ανακοίνωση για το Πολυτεχνείο

«Εδώ Πολυτεχνείου κραυγή καλούν το Χρέος κι η Τιμή Λαέ μας, βοήθα τα παιδιά. Ο αγώνας για τη Λευτεριά..» ΡΩΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ











Όσα χρόνια και αν περάσουν από την ιστορική Εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της χούντας των συνταγματαρχών, οι μνήμες παραμένουν νωπές και τα μηνύματά της επίκαιρα. Φέτος κλείνουν 45 χρόνια από την 17 Νοεμβρίου του ’73, που γράφτηκε η ιστορία της κορυφαίας αντιδικτατορικής δράσης και οφείλουμε να τιμούμε τη μνήμη των Ηρώων του Πολυτεχνείου με σεβασμό και περισυλλογή.

Με σημαία το τρίπτυχο «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», τις φωνές των φοιτητών και των εργατών να φτάνουν σε όλο τον κόσμο, δημιουργήθηκε ένα κύμα αλληλεγγύης, που έμελλε να γίνει ορόσημο της νεότερης ιστορίας κι εξακολουθεί να είναι μήνυμα Ευθύνης, Ανιδιοτέλειας, αλλά και επαγρύπνησης για τα ύψιστα αγαθά της ζωής, την Ειρήνη και τη ∆ημοκρατία.

Σήμερα που οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν αντικαταστήσει το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της δικτατορίας, εμείς οι εργαζόμενοι οφείλουμε να ξαναβρούμε το «νήμα» της αγωνιστικής και συλλογικής δράσης που εμπεριείχε η εξέγερση του Πολυτεχνείου, χαράσσοντας μια νέα πορεία εξόδου από τα σημερινά πολύπλευρα αδιέξοδα, ξεπερνώντας λογικές ατομικού βολέματος και ηττοπάθειας.
Γιατί το Πολυτεχνείο δεν είναι γιορτή. Ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή.

Αντιπροσωπεία του ΠΣΕΕΠ θα καταθέσει στεφάνι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Σάββατο στις 10:00 το πρωί.