Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ 06/03/19

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι,
Το Σωματείο μας το Νοέμβριο του 2018 είχε αποστείλει επιστολή προς τη ∆ιοίκηση της Εταιρείας ζητώντας την καταβολή ενός μισθού ως extra bonus, λόγω της μεγάλης κερδοφορίας που αναμενόταν να φτάσει στο δις ευρώ EBITDA.







Τα αποτελέσματα EBITDA του 2018 ήταν μειωμένα κατά 12% από το αντίστοιχο περσινόΚατόπιν αυτής της εξέλιξης η εταιρεία μας έκανε γνωστό ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το αίτημά μας για καταβολή ενός μισθού bonus. Έτσι ξεκίνησε διαπραγμάτευση με αποτέλεσμα να δοθεί το 60% ενός μικτού μηνιαίου μισθού.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η εταιρεία στο ∆Σ της διαχωρίζει ένα 10% του extra bonus αιτιολογώντας το «λόγω της ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων» χωρίς να αναφέρει τίποτα στην επίσημη ανακοίνωσή τηςΤο θεωρούμε περιττό διότι πρόκειται για κάτι το οποίο είναι αυτονόητο για τους εργαζόμενουςΠρέπει να αντιληφθούν οι πάντες ότι δεν συσχετίζεται η καταβολή τουextra bonus με κανένα άλλο θέμα και πολύ περισσότερο με την Ιδιωτικοποίηση.

Μαθήματα ηθικής και αγωνιστικότητας δεν μπορούν να δίνουν αυτοί που θεωρούσαν σαν Προεδρείο ότι η Ιδιωτικοποίηση είναι τελειωμένη υπόθεση και θα γίνειfast track. Είναι οι ίδιοι που έχουν «ξεχάσει» ότι συζητούσαν στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕ∆ για το project Olympus πίσω από πόρτες ερμητικά κλειστές.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι αυτοί που είχαν «ξεχάσει» τις προσλήψεις στο συρτάρι και δεν συγκροτούσαν τις επιτροπέςνα προσπαθούν τώρα να οικειοποιηθούν τον αγώνα του σημερινού Προεδρείου για την ολοκλήρωση και την αύξηση του αριθμού των προσλήψεων.

Το σημερινό Προεδρείο έχει ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ που τον ακολουθεί αταλάντευτα και χωρίς καμία παρέκκλισηέχοντάς τον αναδείξει συνδικαλιστικάεπικοινωνιακά και νομικάΆλλωστε η μέχρι τώρα δράση μας στο συγκεκριμένο θέμα δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι συσπειρωμένοι στους αγώνες που δίνουμε ως Σωματείο σε όλα τα μέτωπα που μας απασχολούν και να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της παραπληροφόρησης και του διχασμού.