Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

ΠΣΕΕΠ : 8 Μάρτη Ημέρα της Γυναίκας

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι
Κάθε χρόνο τιμάμε την 8η Μάρτηως ημέρα μνήμης αγώνων του γυναικείου κινήματοςως ημέρα αποτίμησης των κατακτήσεων των γυναικών και ως αφετηρία νέων στόχων σε κυβερνητικόπολιτικόκοινωνικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.





Το γυναικείο κίνημα καταγράφεται από πολιτικούς και ιστορικούς αναλυτές ως το πλέον πετυχημένοανατρεπτικόπροοδευτικό κίνημα του 20ου αιώνα.

Κατά κοινή ομολογία ο 21ος αιώνας χαράζει ως ο αιώνας της καταξίωσης και της ανάδειξης του κοινωνικού φύλου των γυναικών

Της ανάδειξης που σημαίνει ισοτιμία,ισότητασυμπληρωματικότητααλληλοσεβασμόίσες ευκαιρίες και δικαιώματα και για τα δύο φύλαΣημαίνει απελευθέρωση των δημιουργικών δυνατοτήτων των γυναικών για την ατομική τους ολοκλήρωσησε όφελος της κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών.

Υιοθετούμε λοιπόν το σύνθημα των εργατριών της Νέας Υόρκης οι οποίες φώναζαν ΨΩΜΙ και ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ με την ευχή να αποτελέσει αφετηρία για την πλήρη ανάδειξη της γυναικείας προσωπικότητας.