Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΠΣΕΕΠ: Ανακοίνωση για απεργία 18/02/2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τη ∆ευτέρα 10/02/20 επισκεφτήκαμε με τον Νομικό Σύμβουλο του Σωματείου τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας όπου του καταθέσαμε τη Μελέτη μας για το Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό στις μονάδες ∆ιύλισης και Εξορύξεις πετρελαίου. Στο διάλογο που ακολούθησε δόθηκαν από τον Νομικό Σύμβουλο οι κατάλληλες επεξηγήσεις και αναμένουμε τις εξελίξεις από πλευράς Υπουργείου. 



Την Παρασκευή 14/02/20 κλιμάκιο του Σωματείου μας, ολοκληρώνοντας τον κύκλο επαφών του, συναντήθηκε στα γραφεία του ΚΚΕ στην βουλή με τον Νίκο Καραθανασόπουλο. 

Παραδώσαμε την Μελέτη για το Συνταξιοδοτικό - Ασφαλιστικό πρόγραμμα των εργαζομένων στα ∆ιυλιστήρια και τις Εξορύξεις, αναλύσαμε τις θέσεις μας και τα επιχειρήματα μας σε συνδυασμό με την πρότασή μας για ένα καλύτερο Συνταξιοδοτικό - Ασφαλιστικό μέλλον για τους εργαζόμενους στον πολύπαθο αυτό εργασιακό χώρο. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μετά και από αυτή την επίσκεψη που πραγματοποίησε το Συνδικάτο μας ολοκληρώθηκε ένας μεγάλος κύκλος ο οποίος ξεκίνησε με την απόφαση να πραγματοποιηθεί η επιστημονική αυτή εργασία. 

Υπεγράφη στη συνέχεια το Μνημόνιο Συνεργασίας με τους κοινωνικούς φορείς και τέλος ενημερώθηκαν όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου για τις ιδιαιτερότητες των εργασιακών αυτών συνθηκών. Επίσης παρουσιάσαμε την διαφορετική αντιμετώπιση στα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά προγράμματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τονίζοντας τα χαρακτηριστικά των μονάδων ∆ιύλισης και Εξορύξεων. 

Το γεγονός ότι έγιναν πολλά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση δεν μας εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα, όμως σίγουρα μας δίνει τη δυνατότητα τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον να εκμεταλλευτούμε την οποία κατάσταση διαμορφωθεί έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν ένα καλύτερο συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό μέλλον. 

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά το Σωματείο μας δεν λειτουργεί σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον και ποτέ δεν έχει λείψει από τους κοινωνικούς αγώνες που δίδονται από όλους τους εργαζόμενους για ένα καλύτερο αύριο. 

Συμμετέχουμε δυναμικά στην Απεργία που εξήγγειλε η ΠΟΕ την Τρίτη 18/02/20 μετά από ομόφωνη απόφαση του ∆.Σ του ΠΣΕΕΠ ενάντια σε ένα ακόμα Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο - λαιμητόμο για τα συμφέροντα των εργαζομένων. 

Ένα Νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων. 

Η Κυβέρνηση που προεκλογικά διακήρυττε ότι θα καταργήσει τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, παραμένει, με ελαφρές βελτιώσεις σε κάποια σημεία, στην ίδια φιλοσοφία και το πνεύμα του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου. 

Απέναντι σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το νομοσχέδιο οφείλουμε να αντιδράσουμε. 
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στείλουν με την αγωνιστική παρουσία τους ένα ξεκάθαρο μήνυμα ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη τα σχέδια των κρατούντων για περαιτέρω φτωχοποίηση τόσο των εργαζομένων όσο και των συνταξιούχων. 

∆ΙΕΚ∆ΙΚΟΥΜΕ : 
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων 
• Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων
• Καμιά Ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης