Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Δελτίο Τύπου ΠΣΕΕΠ για συνάντηση με Υπουργό

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
Σε συνέχεια της προσπάθειας που κάνουμε οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ για την αποτροπή της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων, αντιπροσωπεία του Σωματείου μας συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον υπουργό Ενέργειας κo Χατζηδάκη. 




Αναπτύξαμε στον Υπουργό αναλυτικά τα επιχειρήματα μας και τους λόγους που πιστεύουμε ότι η ατμομηχανή της Ανάπτυξης, όπως όλοι αρέσκονται να αποκαλούν τα ΕΛΠΕ, πρέπει και οφείλουν για εθνικούς και κοινωνικούς λόγους να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο. 

Επίσης επαναλάβαμε στον Υπουργό τη θέση μας ότι αφού η χώρα έχει απαλλαγεί από τα μνημόνια και βγαίνει ελεύθερα στις αγορές, δεν μπορεί η εισπρακτικού χαρακτήρα πώληση του ποσοστού του δημοσίου στα ΕΛΠΕ να αποκαλείται ''μνημονιακή υποχρέωση'', για αυτό το λόγο ζητήσαμε να επιστρέψει το ποσοστό των μετοχών από το ΤΑΙΠΕ∆ στο Υπουργείο Οικονομικών. 



Ο Υπουργός προσπάθησε να μας καθησυχάσει λέγοντας ότι δεν απειλούνται ούτε οι εργασιακές θέσεις, ούτε η συλλογική μας σύμβαση επισημαίνοντας για άλλη μια φορά την συμβατική υποχρέωση της χώρας για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και ότι η διαδικασία συνεχίζεται, αναζητώντας όμως να βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία διότι η συναλλαγή πρέπει να είναι κερδοφόρα για το ∆ημόσιο. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
Εκείνο που μπορούμε να του υποσχεθούμε εμείς οι εργαζόμενοι είναι ότι δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία του Αγώνα μας μέχρι να ακυρωθεί η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ∆ΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ