Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Ανακοίνωση ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛ.ΠΕ 10-4-23

 Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι

Καταρχάς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την μεγάλη συμμετοχή σας στις ψηφοφορίες για την έγκριση του Πρακτικού Συμφωνίας για ΕΣΣΕ και Εσωτερικό Κανονισμό και για το Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα (GROUPAMA). Ο αγώνας που δώσατε ήταν μεγάλος και δύσκολος.

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους που δεν πέσατε θύματα του λαϊκισμούτου ψεύδουςτης θολούρας και της προπαγάνδας της αντιπολίτευσηςανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με υγιή συνδικαλισμό




Το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα παρασύρουν τους συναδέλφους με σκοπό και στόχο να δημιουργήσουν αναταραχή και να αποδoμήσουν τη μεγάλη επιτυχία της ΕΣΣΕτην καλύτερη όλων των εποχών (34 εκατ. €), που σε συνδυασμό με την καταβολή του extra bonus (2 μικτοί μισθοί με εφορία 5%, που για πρώτη φορά δίνεται τόσο μεγάλο ποσό και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό το επίτευγμαγιατί ματώσαμε για να το πάρουμε), τα χρήματα που μοίρασε η Εταιρεία από το ταμείο της στους εργαζόμενούς της είναι συνολικά 47 εκατ. €. Όλα αυτά είναι εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους.

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι η προηγούμενη ΕΣΣΕ που υπογράψαμε μαζί με το ΣΚΕΕΠ (ΠΑΣΚΕκόστους 19 εκατ. €, τότε τα κέρδη της Εταιρείας ήταν περίπου 800 εκατ. € και δόθηκαν γενικές αυξήσεις 1 – 1 – 1 %. Σήμερα για τα διπλάσια κέρδη 1,6 δις € δόθηκαν 7% στην τριετία συν τις μεταβλητές αποδοχές από 4% έως 6% για το 2024 και 2025 συν τα πολλά θεσμικά.

Τα συμπεράσματα δικά σας συνάδελφοι ..............

Θλιβόμαστε γιατί πολλοί συνάδελφοι έπεσαν θύματα άγριας προπαγάνδας και παραπληροφόρησης και δεν εμπιστεύτηκαν το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠπίστεψαν δηλαδή ότι εμείς θα μπορούσαμε να φέρουμε παραπάνω αυξήσεις και ότι δεν το κάναμεΠραγματικά είναι για γέλια ακόμη και σαν σκέψηΠολλοί αναρωτήθηκαν γιατί δεν πιέσαμε με απεργίεςΗ απάντηση είναι γιατί δεν υπήρχε καμία περίπτωση να κερδίσουμε τίποτα

παραπάνω και υπήρχε και ο μεγάλος κίνδυνοςγιατί θα μας πήγαιναν στα δικαστήρια και θα παίζανε (η Εταιρείαότι μοίρασε 47 εκατ.€ αυξήσεις στους εργαζόμενους και αυτοί δεν είναι ευχαριστημένοιΝομίζουμε ότι εύκολα κατανοείτε το τι θα ακολουθούσε εάν έβγαινε παράνομη και καταχρηστική η απεργίαΘα πήγαινε πίσω τη διαπραγμάτευση από μηδενική βάση και εντέλει θα βγαίναμε χαμένοι.

Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι οι συνθήκες δεν είναι ίδιες με τους αγώνες που δώσαμε για τη σύμβαση το 2011, όπου εκεί ήθελαν να μας διαλύσουν την ΕΣΣΕ και να μας πάνε σε ατομικές συμβάσεις και ο νόων νοείτο.....

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι
Κλείστε τα αυτιά σας σε όλους αυτούς τους περιθωριακούς τύπους

που όλα τα χρόνια είναι δοκιμασμένα αποτυχημένοι.

Εκείνο που εμείς μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε είναι ότι με την υλοποίηση της ΕΣΣΕ μετά την υπογραφή της θα διαπιστώσουν όλοι οι εργαζόμενοι ότι τίποτα δεν θα συμβεί από αυτά που μας κατηγορούσαν και ότι οι αυξήσεις που θα δοθούν θα είναι πολύ μεγάλες.

Με συνέπειαυπευθυνότητα και σοβαρότητα συνεχίζουμε την υπεράσπιση των εργασιακών κεκτημένων για την επόμενη τριετία με σταθερότητα και εργασιακή ειρήνη.

Οι προσλήψεις που έγινανπου γίνονται και θα εξακολουθήσουν να γίνονται και άλλες εντός του 2023 δίνουν ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλονόπου πολλοί νέοι άνθρωποι με φρέσκα μυαλά θα συμβάλλουν στο μεγάλωμα και την πρόοδο του Ομίλου.

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ