Κυριακή 14 Απριλίου 2019

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛΠΕ: Ανακοίνωση 14-4-2019

Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες 
Αφού κατακάθισε ο κουρνιαχτός άρχισαν να φαίνονται στον ορίζοντα οι οξυδερκείς συνδικαλιστές της ΕΝΙΑΙΑΣ – ΕΛΚΕ... 


Ξεκίνησαν να αρθρογραφούν και να μοιράζουν ανακοινώσεις. Για να πουν τι;; Ότι είναι παρόντες για να συνεχίσουν να επενδύουν κατά την προσφιλή τους τακτική στην αγωνία και τον φόβο, γι ́ αυτό που δεν ήρθε αλλά αναβλήθηκε και θα έλθει. 

Από την αρχή είχαμε θέσει σαν στόχο τη ματαίωση του διαγωνισμού του ξεπουλήματος. Κάναμε ένα σχεδιασμό που όλοι γνωρίζετε και τον ακολουθούμε κατά γράμμα. Δεν ακούσαμε τις κραυγές, ούτε τις απειλές, δεν παρασύραμε τους εργαζόμενους σε απεργιακά αδιέξοδα χωρίς λόγο. 

Η προσφυγή μας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τους προβλημάτισε και τους καθυστέρησε, η εναντίωσή μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αναφορών τους ανησύχησε, η απαγόρευση εισόδου στους επενδυτές έδειξε ότι είναι ανεπιθύμητοι και τα 10λεπτα παραμονής στις εγκαταστάσεις στα κλεφτά με τους πρόθυμους Διευθυντές, τους έδωσαν να καταλάβουν ότι το Σωματείο μας είναι δυνατό και αποφασισμένο. 

Συνάδελφοι της ΕΝΙΑΙΑΣ, ΕΛΚΕ, ΜΕΣΑ, Έξω κλπ... οι άστοχες και αδιανόητες φράσεις σας «Διαπραγματεύεται το Σωματείο το αντίτιμο της Ιδιωτικοποίησης», «Μπορώ και εγώ να επιβεβαιώσω από το Υπουργείο και από τους διάφορους λεβέντες που εμπλέκονται σ ́αυτή την ιστορία το κουτσομπολίστικο αλισβερίσι», «το συνταξιοδοτικό που ετοιμάζεται είναι σε συμφωνία με τους επενδυτές», θα μείνουν για να θυμίζουν ιστορικά ποιές θέσεις και τι συμφέροντα εκπροσωπείτε - γιατί ο σεβασμός στις διαφορετικές απόψεις έχει όρια – όπως και στην Ιστορία θα μείνει η πρώτη από Ιδρύσεως του Σωματείου μας διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή με κοινή μεγάλη συμμετοχή, η ενημέρωση των κομμάτων για τις θέσεις μας και τις προοπτικές του ομίλου, καθώς και επίδοση ψηφίσματος από όλα τα Σωματεία των ΕΛΠΕ.

Σήμερα λοιπόν η ηγεσία του Υπουργείου λέει ότι τα ΕΛΠΕ είναι ακριβά, το αντίτιμο μεγάλο, «δεν παίζει να μπουν μετοχές στο χρηματιστήριο», κλπ. Όταν με εμείς λέγαμε ότι πρέπει να κρατήσει το κράτος την παρεμβατική του ικανότητα ο Υπουργός μας ειρωνευόταν (τι να κάνω, πουλά και ο Ιδιώτης) , μας απειλούσε ότι θα φέρει τα ΜΑΤ και θα μας εκθέσει. 

Συνάδελφοι, συνεχίστε απερίσπαστοι την καθημερινότητά σας, απολαύστε την ηρεμία που ήρθε μετά την καταιγίδα και να βοηθήσουμε όλοι να γιγαντώσουμε τον όμιλο μέσα από τη δουλειά μας όπως το έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Να ξέρετε ότι έχετε δίπλα σας ένα Σωματείο που αγρυπνά, αγωνίζεται για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του και έχει τα «όπλα» παρά πόδα. 

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ