Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΠΣΕΕΠ: Ανακοίνωση για νομοσχέδιο για διαδηλώσεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σήμερα έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, το νομοσχέδιο για τις απεργίες όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τις ελεύθερες συνδικαλιστικές και δημοκρατικές δράσεις των συνδικάτων, επικαλούμενη προσχηματικά τις καταστροφές που προκαλούν οι «μπαχαλάκηδες» κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. 





Κοντά στα ξερά να καούν και τα χλωρά δηλαδή. 
Σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας, το συνδικαλιστικό κίνημα έδωσε αγώνες για τα εργασιακά δικαιώματα και πολλές φορές το πλήρωσε και με αίμα, για να υπάρχει σήμερα ένα πλαίσιο αρχών και υποχρεώσεων που το σέβονται όλοι. 

∆εν υιοθετούμε λογικές «μπαχαλάκηδων» που κατά τη διαμαρτυρία σπάνε τζάμια από βιτρίνες, καίνε και καταστρέφουν περιουσίες. Όπως δεν υιοθετούμε λογικές εκφοβισμού για την ανάληψη ευθυνών προκειμένου να υπερασπιστούμε δίκαια αιτήματα και να δώσουμε αγώνες για διεκδίκηση εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Προειδοποιούμε λοιπόν προς πάσα κατεύθυνση, πως όταν εξαντλείται ο διάλογος και οι εργαζόμενοι χρειαστεί να ασκήσουμε το δικαίωμα της συγκέντρωσης ή της πορείας, δεν θα μας σταματήσει όποιος νόμος και αν ψηφιστεί. 

∆ηλώνουμε λοιπόν παρόντες να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας ακόμα και αν μας απειλείται με φυλακές.