Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

ΠΣΕΕΠ: Ανακοίνωση για συνάντηση με Διοίκηση για General Shutdown BEA

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση που είχαμε ζητήσει με τους εκπροσώπους της εταιρείας για να μας ενημερώσουν για το χρονοδιάγραμμα του επερχόμενου General Shutdown στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου. 







Μας διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει η απαιτούμενη επάρκεια υλικών και ότι έχουν ολοκληρωθεί οι συμφωνίες με τους εργολάβους έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της γενικής συντήρησης. 

Συζητήσαμε διεξοδικά και πήραμε τις απαραίτητες εγγυήσεις για τα θέματα Ασφάλειας τόσο όσον αφορά το Shutdown αλλά και για την προστασία των εργαζομένων από την Covid 19 και στην απευκταία περίπτωση της εμφάνισης της κατά τη διάρκεια αυτού. 

Τους καλέσαμε να μας ενημερώσουν για τη διευθέτηση των οφειλομένων ρεπό των συναδέλφους, έτσι ώστε να είναι σε θέση να επιλέξουν αν θα πληρωθούν τα ρεπό τους ή αν θα τα μεταφέρουν στο επόμενο έτος. Απορρίψαμε κατηγορηματικά την πρόταση του ∆ιευθυντή ∆ιυλιστηρίου Ασπροπύργου να αποφασίζει εκείνος πότε θα παίρνει αυτά τα οφειλόμενο ρεπό ο εργαζόμενος. 

Όσον αφορά το πρόγραμμα εργασίας των πρωινών συναδέλφων, των συναδέλφων από τη βάρδια που θα εργαστούν ως πρωινοί για το έργο του Shutdown καθώς και των εργολαβικών συναδέλφων, θα απασχολούνται έξι μέρες και θα αναπαύονται μία, ενώ για τους υπόλοιπους εργαζόμενους της βάρδιας ισχύει κανονικά το πρόγραμμα εργασίας τους. Τονίσαμε ότι δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα πίεσης προς τους εργαζόμενους, είτε να εργαστούν περισσότερο από έξι μέρες, είτε να εργαστούν στο ρεπό τους. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ η προσωπική τους, των συναδέλφων τους και η Ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Να μην ξεκινούν καμία εργασία αν δεν είναι σίγουροι για την ασφαλή ολοκλήρωση της. Καμία προσπάθεια δεν πρέπει να γίνεται για την ολοκλήρωση οποιασδήποτε εργασίας σε γρηγορότερο χρόνο από αυτόν που απαιτεί η Ασφάλεια. 

Άλλωστε τέτοιες ενέργειες έχουν χαρακτηριστεί ως "υπερβάλλον ζήλος" από την εταιρεία και έχουν... δαιμονοποιηθεί πολλάκις στο παρελθόν. 

Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους συναδέλφους μας στο θέμα των αδειών Εργασίας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο ως προς την συμπλήρωση της Άδειας με τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, όσο και ως προς το πλήθος των Αδειών. 

Θυμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το έντυπο Άδειας Εργασίας χρησιμοποιείται ως νομικό στοιχείο στα ∆ικαστήρια.

Τέλος σας τονίζουμε ότι με απόφαση του ∆.Σ. του Σωματείου μας, μέλη του ∆.Σ. θα υπάρχουν σε όλους τους χώρους, έτσι ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να εκφράσουν τυχόν προβλήματα επί των διαδικασιών. 

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ