Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ.ΕΛ.ΠΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18-9-2020

Συναδέλφισσες, -οι 

Την Τετάρτη 16/09/20 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ με μοναδικό θέμα την πρόταση μομφής που υπεβλήθη στο Δ.Σ. με βάση το άρθρο 11 υπογεγραμμένη από 660 συναδέλφους. 




Προς έκπληξη όλων, η εισήγηση των συναδέλφων του σημερινού προεδρείου ήταν ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του Καταστατικού λόγω Covid 19. Κατέθεσαν ένα mail με απάντηση του ΕΟΔΥ σε ερώτημα που έγινε, καθώς και μια γνωμοδότηση από το δικηγορικό γραφείο του Ν. Δήμα. Βέβαια δήλωσαν ότι «όταν και αν» σύμφωνα με τον Γραμματέα του Σωματείου, αρθούν τα μέτρα θα συζητήσουμε την πρόταση μομφής των συναδέλφων. 

Πρόκειται για νοοτροπία νέας κοπής και μορφής διοίκησης, που δείχνει ανθρώπους αδίστακτους και κυνικούς που συμπεριφέρονται σαν δικτατορίσκοι, αρνούμενοι να σεβαστούν το καταστατικό και τη βούληση των εργαζομένων. 

Αυτό το οποίο έπρεπε να πράξουν στο Δ.Σ. της 16/09/20 ήταν να ορίσουν ημερομηνίες Περιφερειακών Συνελεύσεων και ψηφοφοριών. 

Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι θέμα συσχετισμών στο Δ.Σ. αν θα προχωρήσουν τις διαδικασίες, αλλά υποχρέωσή τους που απορρέει από το καταστατικό μας. 

Σας θυμίζουμε ότι το άρθρο 11 (Γενική Συνέλευση) παρ. 4, αναφέρει σαφέστατα ότι η απαρτία διαπιστώνεται με την ψηφοφορία, αρκεί να τηρηθούν οι απαραίτητες πλειοψηφίες. Θυμίζουμε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου οι συνάδελφοι εργολαβικοί έκαναν Γενική Συνέλευση και εκλογές. 

Επίσης εν μέσω κορονοϊού το Σωματείο μας, επικύρωσε με Γενική Συνέλευση την ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισμό. Γενικές Συνελεύσεις και Εκλογές γίνονται καθημερινά σε πολλά σωματεία. Αρκεί μια επικοινωνία με τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας για να το διαπιστώσετε. 

Συνάδελφοι του Προεδρείου, 

Εφαρμόστε αυτά που προβλέπει το Καταστατικό μας, γιατί όλα τα άλλα είναι «προφάσεις εν αμαρτίες» και πραξικοπηματικές πράξεις. 

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ