Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛ.ΠΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 07-10-2020

Συζητήθηκαν σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα (προσωρινή διαταγή) και αύριο αναμένεται  η απόφαση. 





Οι πραξικοπηματίες οι οποίοι προσδέθηκαν στις καρέκλες τους ζήτησαν τις παρεμβάσεις από ΓΣΕΕ, ΕΚΕΔΑ και ΠΟΕ προκειμένου να ισχυροποιήσουν την επιχειρηματολογία τους και νομίζοντας ότι έτσι θα επηρεάσουν την κρίση του δικαστηρίου.

Οι ισχυρισμοί του σημερινού προεδρείου ήταν οι εξής:

1)    Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ είναι εργάτες και δεν δύναται να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτρονικά μέσα για να παρακολουθήσουν την Γενική Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης.

2)    Οι χώροι που μπορούν να γίνουν συνελεύσεις  στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ είναι διαστάσεων μέχρι 150τ.μ.  ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ… Αμφιθέατρο ΒΕΑ 800τ.μ, Κεντρικό Μηχανολογικό ΒΕΘ 950τ.μ, Κεντρικό Μηχανολογικό ΒΕΕ 800τ.μ, Αίθουσα πλησίον εστιατορίου Μαρούσι 360τ.μ.

3)    Ο ΠΣΕΕΠ δεν έχει την δυνατότητα και τα μέσα για να κάνει Γενική Συνέλευση με ηλεκτρονικά μέσα. Πέρα για πέρα ψευδέστατο… Υπάρχουν άπειρες επιλογές …κανάλι YouTubeFacebook, πλατφόρμα του ΠΣΕΕΠ κ.α. και χωρίς κόστος…   

Όλα αυτά υποτιμούν την νοημοσύνη μας. Πού είναι άραγε τα επιχειρήματα της απαγόρευσης των συναθροίσεων των 50 ατόμων και η απαγόρευση των συνελεύσεων; 

Είναι ντροπή να καταφεύγουμε στα δικαστήρια για να επιβληθεί η νομιμότητα που προβλέπεται από το καταστατικό μας.

Μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση η επιχειρηματολογία τους διότι προκειμένου να κρατηθούν στις καρέκλες τους, επέλεξαν να εκθέσουν σε δημόσιο ακροατήριο το μορφωτικό επίπεδο των εργαζομένων. Για πρώτη φορά ένα σωματείο εκθέτει τα μέλη του. Ούτε η Διοίκηση δεν το περίμενε στα πιο αισιόδοξα όνειρά της.

Τα συμπεράσματα δικά σας…  

 

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ