Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛ.ΠΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23-10-20

Συναδέλφισσες-φοι, 

Χθες πραγματοποιήθηκε ένα έκτακτο ΔΣ ΠΣΕΕΠ που ως κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν οι αλλαγές των επιτροπών του Σωματείου. 








Η παράταξη μας ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ αποχώρησε και δεν συμμετείχε στο χθεσινό Έκτακτο ΔΣ καταθέτοντας ΔΗΛΩΣΗ όπου εξηγούσε τους λόγους της μη συμμετοχής μας που φυσικά ήταν η μη τήρηση των διαδικασιών του Καταστατικού από τους Πραξικοπηματίες-Αποστάτες-καρεκλοκένταυρους εργατοπατέρες του σημερινού Προεδρείου

Και βέβαια όταν υπάρχει μια μομφή που έχει καταθέσει το 1/3 των μελών του Σωματείου (πολύ πάνω από τις απαιτούμενες υπογραφές) και δεν προχωράει, εγείρονται θέματα νομιμότητας των αποφάσεων πέραν της Ηθικής, της Δημοκρατίας και της μη τήρησης του Καταστατικού. 

Διότι εάν γίνουν οι διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται και περάσει η μομφή που έγινε από τις 11 Σεπτεμβρίου είναι ή δεν είναι στον αέρα όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν μεταγενέστερα. 

Επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι κανένα Δικαστήριο δεν πήρε καμία απόφαση που να κρίνει την ουσία της υπόθεσης τουναντίον η μόνη απόφαση-κόλαφος που υπάρχει πολύ πρόσφατη είναι αυτή των Ναυπηγείων όπου ουσιαστικά δικαιώνει την δική μας θέση. 

Εκεί ήδη οι συνάδελφοι, έχουν προχωρήσει την επόμενη μέρα της απόφασης του Δικαστηρίου σε Γενική Συνέλευση και έχουν δρομολογήσει τις διαδικασίες για Εκλογές. 

Όπως επίσης εκείνο που ισχύει και γίνεται καθημερινά είναι εκλογές σε δεκάδες Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα και αυτές τις ημέρες γίνονται Γενικές Συνελεύσεις σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας όπου διαθέτουν και μονάδες Covid-19 και ο νοών νοήτω...... 

Μόνον εδώ είμαστε στην δική μας γυάλα. Πλέον έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι οι ισχυρισμοί των πραξικοπηματιών είναι χωρίς αντίκρισμα. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να γελοιοποιούνται. 

Αντί να ντρέπονται αυτοί που συνεχίζουν τον κατήφορο και πάνε πολύ πίσω το Συνδικαλιστικό Κίνημα, μας εγκαλούν και από πάνω γιατί πράττουμε τα αυτονόητα. ΝΤΡΟΠΗ & ΑΙΣΧΟΣ

Στην ίδια συνεδρίαση οι Καρεκλοκένταυροι-Αμπελοφιλόσοφοι θυμήθηκαν και ξέθαψαν θέματα από το παρελθόν όπως την αναγνώριση των περιγραμμάτων των Χειριστών, την Μελέτη του Συνταξιοδοτικού (που το μισό και πλέον από το σημερινό 

Προεδρείο) είχε αποχωρήσει από την πρώτη συνεδρίαση και στην συνέχεια μας είχε καταγγείλει για το κόστος της Μελέτης, όπως επίσης στην αναφορά που γίνεται για το ποιους υπερασπίζεται το Σωματείο, είναι προφανές ότι το Σωματείο θα υπερασπίζεται όλους τους εργαζόμενους που χτυπιούνται από την εργοδοσία και όχι αυτούς που με την συμπεριφορά τους θέλοντας να δείξουν την αφοσίωση τους στην εργοδοσία ασκούν μπούλινγκ, αντεργατική και αντισυναδελφική συμπεριφορά. 

Και βέβαια αναφερόμαστε σε «συναδέλφους-προϊσταμένους» που για την συμπεριφορά τους ξεφτιλίστηκαν στο εστιατόριο του νέου Διοικητηρίου των ΒΕΑ, στα off-sites στις ΒΕΘ, στην πύλη και αλλού. Όλοι αυτοί έχουν την σφραγίδα της ΠΑΣΚΕ. Καλά θα κάνουν οι πραξικοπηματίες να σταματήσουν να καλύπτουν τους Κομματικούς τους φίλους διότι όλοι αυτοί είναι η παραβατικότητα προσωποποιημένη και οι αγαπημένοι των Διευθυντών. 

Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα και την αμηχανία τους. Δεν έχουν με τι να ασχοληθούν γιατί όλα τα μεγάλα θέματα έχουν τακτοποιηθεί. 

Άρα κάνοντας αναφορά σε ήδη δρομολογημένα θέματα θέλουν με αυτό τον τρόπο να δικαιολογήσουν την απραξία και την ανικανότητα τους. 

Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούν ότι όλα αυτά είναι εις βάρος τους τόσο λιγότερη απαξίωση θα έχουν. 

Εφαρμόστε τώρα το Καταστατικό. Σταματήστε επιτέλους να αυθαιρετείτε. 

Τέλος το Shut Down των ΒΕΑ βρίσκεται στην τελική ευθεία με τους συναδέλφους και όλους τους εμπλεκόμενους να έχουν καταφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και από πλευράς ασφάλειας αλλά και συντήρησης των μονάδων. 

Ευχόμαστε στη συνέχεια και μέχρι την ολοκλήρωση του να υπάρχει αίσιο τέλος όπως υπήρξε και στο P.P. όπου ολοκληρώθηκε ασφαλώς με επιτυχία. 

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ