Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΠΣΕΕΠ : Ενημέρωση για Απολογισμό και ΔΣ ΠΣΕΕΠ 10/01/19

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι
Πραγματοποιήθηκε χθες 
10/01/19 το τακτικό ∆.Στου ΠΣΕΕΠ όπου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:












1. ∆ιοικητικός Οικονομικός Απολογισμός 2018 – Προϋπολογισμός 2019:Συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο ∆ιοικητικός Οικονομικός Απολογισμός 2018 και ο Προϋπολογισμός 2019 του ΠΣΕΕΠ και του ΤΑΑΤόπου αναλύθηκαν τα θέματα και οι δράσεις που απασχόλησαν το Σωματείο το 2018. 

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βρουν τον Απολογισμό στην ιστοσελίδα του ΠΣΕΕΠ www.pseep.gr καθώς και στο intranet, στους συνδικαλιστικούς φορείςΕπίσης αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα των Περιφερειακών Συνελεύσεων καθώς και των ψηφοφοριών της Γενικής μας Συνέλευσης ως εξής:
  • ΠΕ.ΣΥΝΒΕΕΤην Τρίτη 15/01/19 και ώρα 15:00 στο Εστιατόριο
  • ΠΕ.ΣΥΝΒΕΑΤην Τετάρτη 16/01/19 και ώρα 15:00 στο Αμφιθέατρο του
    Νέου ∆ιοικητηρίου
  • ΠΕ.ΣΥΝΑμαρουσίουΤην Πέμπτη 17/01/19 και ώρα 14:00 στο Εστιατόριο
    (-1 όροφος)
  • ΠΕ.ΣΥΝΒΕΘΤην Παρασκευή 18/01/19 και ώρα 14:00 στο Κεντρικό
    Μηχανολογικό.
  • Την ∆ευτέρα 21/01 και την Τρίτη 22/01/19 θα πραγματοποιηθούν οι
    Ψηφοφορίες σε ΒΕΑΒΕΘ και ΒΕΕ από ώρες 06:00 έως 19:00 και μόνο την Τρίτη 22/01/19 για το Μαρούσι και ώρες 09:00 έως 17:00, για την έγκριση των Απολογισμών του ΠΣΕΕΠτου ΤΑΑΤ αλλά και του Προϋπολογισμού 2019.

    Στη συνέχεια το σώμα του ∆Σενημερώθηκε για τη συμφωνία μεταξύ των Κοινωνικών Εταίρων για τη ρύθμιση συνταξιοδοτικών θεμάτων των εργαζομένων στις ελληνικές επιχειρήσεις Εξόρυξης και ∆ιύλισης υδρογονανθράκων.

    Μία ιστορική συμφωνία η οποία βάζει τις βάσεις για να γίνει πράξη το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων σε αυτούς τους ιδιαίτερα επιβαρυμένους εργασιακούς τομείς για την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησηςΜέχρι στιγμής τη συμφωνία στηρίζει και προσυπογράφει η διοίκηση των ΕΛΠΕη ΓΣΕΕ και έχει αποσταλεί προς υπογραφή στα αντιπροσωπευτικά Σωματεία (της Motor Oil και της Kavala Oil) που δραστηριοποιούνται στην Εξόρυξη και ∆ιύλισηΕν ευθέτω χρόνο και μετά από τις προγραμματισμένες συναντήσεις θα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε για τις περαιτέρω εξελίξεις σε αυτό το τόσο φλέγον θέμα.


    Αυτή όμως την ιστορική στιγμή και προτού προλάβουν ούτε καν να αναγνώσουν τη συμφωνία των Κοινωνικών Εταίρων επέλεξαν τα μέλη των υπολοίπων παρατάξεωνοι οποίοι σημειωτέων τις προηγούμενες ημέρες προσπαθούσαν λυσσαλέα να αναβάλουν το ∆.Σ. (γιατί άραγε;), να αποχωρήσουν από το ∆.Σ.

    Η πρόφαση τους για δήθεν παρατυπίες και παραλείψεις στα οικονομικά του Συνδικάτου καταρρέει πανηγυρικά από το γεγονός και μόνο ότι την Εξελεγκτική Επιτροπή που προηγήθηκε και παρέδωσε την πλήρη έγκριση της απαρτίζουν και δύο μέλη από τις παρατάξεις τουςΚαθόλη τη διάρκεια του ελέγχου από την Εξελεγκτική Επιτροπή υπήρξε παρουσία του μέλους του ∆.Σμε την ΕΝΙΑΙΑ και απερχόμενου ταμία του προηγούμενου ∆.Σσυναδέλφου Φειδογιάννη.

    Παρόλα αυτά μετά την ολοκλήρωση του ∆.Σκαι χωρίς να ληφθεί υπόψιν από πλευράς Προεδρείου το γεγονός ότι πρόλαβαν και έβγαλαν ανακοίνωση πριν τον έλεγχο ,ούτε οι αστειότητες που αναφέρουν σε αυτή ότι δεν τους επιτρέπαμε δήθεν επανέλεγχο,τους παραδόθηκαν όλα τα οικονομικά στοιχεία του Σωματείου μας χωρίς για ακόμα μία φορά να μπορούν να επισημάνουν οτιδήποτε το επιλήψιμο.

    Η τραγική προσπάθεια κάποιων λίγων και λίγων”, να προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία του Σωματείου μας για τη δημιουργία εντυπώσεων και η μεθόδευση του αποπροσανατολισμού από σημαντικά θέματα που αποτελεσματικά έχει αντιμετωπίσει το Προεδρείο (όπως ο αγώνας κατά του ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ,αλλά και για πρώτη φορά την προσπάθεια επίλυσης με σοβαρότητα και μεθοδικότητατων συνταξιοδοτικών θεμάτων που χρόνια απασχολούν τους εργαζόμενους)δεν θα επιτρέψουμε να περάσει.

    Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι,Αν κρίνει κανείς από τον όγκο των πεπραγμένων ο συγκεκριμένος Απολογισμός θα
    μπορούσε να χαρακτηριστεί και Απολογισμός τριετίας.

    Μέσα σε ένα χρονικό διάστημα έξι μηνώντο Σωματείο μας κατάφερε να ολοκληρώσει δύο πολύ σημαντικά ζητήματα όπως είναι το Ιατροφαρμακευτικό και το Συνταξιοδοτικό πρόγραμμανα λύσει προβλήματα της καθημερινότητας τα οποία απασχολούσαν και έκαναν δύσκολη τη ζωή των εργαζομένων αλλά και να πιέσει την εταιρεία έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για την ασφάλεια των εργαζομένων.

    Καλούμε όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη στις 21 & 22 Ιανουαρίου να ψηφίσουν ότι τους υπαγορεύει η κρίση και η συνείδησή τους.

    ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ∆ΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 
    Η ΕΛΠΙ∆Α ∆ΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ