Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛ.ΠΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η παράταξη Δύναμη Ανατροπής δημιουργήθηκε – γεννήθηκε από την ανάγκη των εργαζομένων που ήθελαν να βάλουν τέλος στην απραξία, στον ωχαδελφισμό και στους τύπους «χαλαρά, όλα θα γίνουν». 






Δεν μπορούσαμε να βλέπουμε να γίνονται πράγματα για τους εργαζόμενους που άλλαζαν τη ζωή τους και να μένουμε θεατές. Δημιουργήθηκε ένα Προεδρείο που όπως θα διαβάσατε στον απολογισμό 7μηνου, πετύχαμε στόχους 3ετίας.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  • Ιδιωτικοποίηση : Βασικός γνώμονας τα συμφέροντα των εργαζομένων και το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ που είναι τα ΕΛΠΕ. Ο σχεδιασμός μας στηρίχθηκε και στηρίζεται χωρίς παρέκκλιση στους τρεις άξονες, Επικοινωνιακός, Συνδικαλιστικός, Νομικός, που μέχρι στιγμής δείχνει να στέφεται με επιτυχία.
  • Καθημερινότητα : Λύθηκε το θέμα ΑΜΑ (που είχε γίνει κλωτσοσκούφι), το χτύπημα της κάρτας στα παλιά επίπεδα, άδειες ορίου ηλικίας, η αμοιβή για τις μακροχρόνιες ασθένειες, όπως ορίζει η ΕΣΣΕ η οποία υπερβαίνει το νόμο.
  • Θεωρούμε επιτυχία το extra bonus όπως και ασφαλιστικά προγράμματα με ΕΘΝΙΚΗ και αποταμιευτικό Groupama μετά από επίπονες, πολυήμερες και πολύωρες διαπραγματεύσεις.
  • Δημιουργήθηκε ένα θετικό κλίμα με τη διάρθρωση των Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας γιατί πλέον με στοχευμένες παρατηρήσεις, επιχειρήματα και προβολή των προβλημάτων στις συναντήσεις με τις Διοικήσεις των Διυλιστηρίων πηγαίνουν προς λύση.
  • Οι προσλήψεις είναι το στάδιο των προσκλήσεων των επιτυχόντων μέσα στο μήνα, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα συμπληρωμένο και δομημένο οργανόγραμμα που αποτελεί μέρος της Ασφάλειας.
  • Πραγματοποιήσαμε μέσω της διαβούλευσης και της συνεργασίας μας με την Εταιρεία και τον δικηγόρο μας κο Τοκατλίδη το πρώτο βήμα για την αλλαγή των συνταξιοδοτικών ορίων στις βιομηχανίες Διύλισης Πετρελαιοειδών και εξόρυξης. Ζητήσαμε και επιδιώκουμε μια ευρεία συναίνεση, δυστυχώς όμως οι πρώτες αντιρρήσεις και φωνές γίνονται «εντός των τειχών» από συνδικαλιστές παλιάς κοπής, της ντουντούκας και του τσαμπουκά που πριν χρόνια μαζί με την ομοσπονδία είχαν απεμπολήσει το δικαίωμα της 25ετίας.


    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ• Όπως θα διαβάσατε στις εκθέσεις της Εξελεγκτικής Επιτροπής θα είδατε τις
    διαφορές, την αποταμίευση και την οργάνωση του Ταμείου. Δυστυχώς όμως κάποιοι για να κάνουν εντύπωση άρχισαν να ρίχνουν άσφαιρα πυροτεχνήματα για λόγους εντύπωσης. Περίτρανη απόδειξη για αυτό το γεγονός είναι ότι προσήλθαν στο ΔΣ στις 10/01/19 με προκαταβολική ειλημμένη απόφαση να αποχωρήσουν (ζητούσαν προ διημέρου αναβολή). Είναι δικαίωμά τους. Δεν είναι όμως δικαίωμά τους να αποχωρούν με το άκουσμα της πρότασής μας για τροποποίηση του συνταξιοδοτικού. Το μόνο που ζήτησαν ήταν να δουν αν όντως το έχει υπογράψει η διοίκηση. Μετά την αποχώρησή τους, είχαν το θράσος να βγάλουν ανακοίνωση κατηγορώντας μας για κενά στα οικονομικά και κατόπιν ζήτησαν έλεγχο την επόμενη μέρα στις 12:00. Ο Πρόεδρος του είπε «όχι αύριο, τώρα θα κάνετε τον έλεγχο, δεν υπάρχει τίποτα κρυφό» όπως και εγένετο από 17:25 έως 19:30. Δεν είχαν όμως το θάρρος, μετά τον δίωρο έλεγχο να βγάλουν ανακοίνωση ότι τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει. Σημειώνουμε δε ότι την προηγούμενη μέρα είχε γίνει έλεγχος από την 5μελή εξελεγκτική επιτροπή όπου η ΕΝΙΑΙΑ - ΕΛΚΕ έχει δύο μέλη και με την παρουσία των πρώην Ταμία και μέλος του Δ.Σ. συν. Φειδογιάννη καθώς και του Ταμία του ΠΕΣΥ συν. Ευσταθιάδη, μέλη της ΕΝΙΑΙΑ – ΕΛΚΕ. Η ανευθυνότητα, η αγωνία και το άγχος για αυτά που πετύχαμε ή τους στόχους που έχουμε θέσει για το καλό όλων μας, αντί να μας ενώνουν και να μας δυναμώνουν σαν ομάδα, δημιουργούν «δηλητηριώδεις θέσεις» και αντιδράσεις. Ευτυχώς είναι μόνοι τους και δεν είναι κολλητικό.
    Συνάδελφοι, εμείς δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό, ακόμα και για αυτούς που μας κατηγορούν και μας διαβάλλουν.
    Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

    Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει Σωματείο, στο οποίο όλοι μπορούν να απευθύνονται. Έγινε αντιληπτό από όλους ότι το κλίμα έχει αλλάξει προς το καλύτερο και το Σωματείο έχει ξαναγίνει ΙΣΧΥΡΟ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ. Θυμίζουμε ότι η χρονιά που διανύουμε είναι μια χρονιά πολλών εξελίξεων και χρονιά όπου θα διαπραγματευτούμε τη νέα ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισμό.
    Σας καλούμε να προσέλθετε μαζικά και να ψηφίσετε θετικά τους Απολογισμούς του ΠΣΕΕΠ και του ΤΑΑΤ.

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ∆ΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ