Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΠΣΕΕΠ : Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για ενέργειες σίτισης 03/10/18

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι,
Στα πλαίσια της απόφασης για τριετή δράση του Σωματείου μας σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειαςπραγματοποιήθηκαν μία σειρά από συντονισμένες ενέργειες με στόχο την παροχή ασφαλούς και υψηλής ποιότητας φαγητού στους εργαζόμενους.







Από τις 24/5/18 ενημερώσαμε με επιστολή την ∆ιοίκηση της Εταιρείας για τα προβλήματα στη σίτιση των εργαζομένωντο μέγεθος των οποίων αναδείξαμε με τη συμβολή της ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρίας AG Αdvent AE η οποία πραγματοποίησε τρεις ελέγχους στις 29/5 στις ΒΕΑστις 01/06 στις ΒΕΕ και στις 7/6 στις ΒΕΘΠαράλληλα μετά από πρόσκληση μας επισκέφτηκε για έλεγχο στις εγκαταστάσεις μας και αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΦΕΤ στις αρχές του ΙουνίουΗ διοίκηση της Εταιρείας από την πλευρά της κάλεσε την TUV Austria Hellas για την υγειονομική επιθεώρηση.

Τα ευρήματα όλων των παραπάνω ελέγχων είχαν σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση της εταιρείας "Special Eδέσματαλόγω μη συμμόρφωσης με το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την επίλυση των ζητημάτων υγιεινής και την ανάθεση της σίτισης των εργαζομένων στις ΒΕΘ στην εταιρεία ΤΟΠ ΚΡΑΦΤ ΑΕ.

Στην εταιρεία "Αposto Catering", παρατάθηκε η δοκιμαστική περίοδος κατά τρεις επιπλέον μήνες ώστε να υπάρχει πληρέστερη αξιολόγηση της τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων του αναδόχου και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Από την πλευρά τηςη ∆ιοίκηση της Εταιρίας δεσμεύτηκε ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα θα αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις της όπου κρίθηκε απαραίτητο από τις υγειονομικές αρχές.
∆ίδεται δε για πρώτη φορά η δυνατότητα στους εργαζόμενους να καταθέτουν την άποψή τους για την ποιότητα της σίτισηςμέσω της επιστολής φόρμας "∆ιαδικασία υποβολής και τεκμηρίωσης παραπόνων επί ζητημάτων σίτισηςπου θα μπορούν να υποβάλλουν στις αρμόδιες διευθύνσεις.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,
Είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε πιστοί στη θέση μας για βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζομένων στο σοβαρότατο θέμα της σίτισης∆εν επαναπαυόμαστε αλλά αντίθετα θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε στενά μαζί με τους συναδέλφους που είναι υπεύθυνοι για τις Επιτροπές Εστιατορίου από πλευράς ΠΣΕΕΠέτσι ώστε να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι ασφαλέςυγιεινό και υψηλής ποιότητας φαγητό.