Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

ΠΣΕΕΠ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΣΕΕΠ 15/10/2018

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Σωματείου μας ώστε να ανατραπεί η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕσας γνωρίζουμε ότι προχωρήσαμε την Παρασκευή 12/10/2018,όπως είχαμε δηλώσεισε ενημέρωση και των αρμόδιων βρετανικών εποπτικών αρχώνγια την διαδικασία που έχει τεθεί σε κίνηση από το ΤΑΙΠΕ∆δεδομένου ότι τα ΕΛΠΕ είναι εισηγμένα πέραν του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου(London Stock Exchange).




Οι βρετανικές εποπτικές αρχές αναμένεται να εξετάσουν τη διαδικασία προσφοράς εξαγοράς που έχει κινηθεί από το ΤΑΙΠΕ∆ σε σχέση με τους εφαρμοστέους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου καθώς και σε σχέση με τη βρετανική νομοθεσία για την προστασία της κεφαλαιαγοράςτων μετόχων και των επενδυτών.
Σκοπός του Σωματείου μας είναι να προστατευθούν οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ αλλά και τα ίδια τα ΕΛΠΕμέτοχος των οποίων παραμένει το Ελληνικό ∆ημόσιοαπό μια ασύμφορη και νομικά προβληματική διαδικασία.
∆εν θα επιτρέψουμε την εκποίηση των ΕΛΠΕ κακήν κακώς και την μετατροπή τους από μια εμβληματική και κερδοφόρα σε μια παροπλισμένη και προβληματική επιχείρηση,όπως δυστυχώς έχει συμβεί σε άλλες δημόσιες επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας.
Όπως έχουμε διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνσηπαρακολουθούμε στενά το θέμα και είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για περαιτέρω ενέργειεςσε κάθε επίπεδοεάν παραστεί ανάγκη ώστε να βάλουμε φρένο στην κυβερνητική απόφαση της ΝΤΡΟΠΗΣγια το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ.