Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

ΠΣΕΕΠ : Ανακοίνωση για FCC και Σίτιση 05/10/18

Συναδέλφισσεςσυνάδελφοι
"Οι άνθρωποι λέμε ψέματαεν μέρει για να δημιουργήσουμε μία καλύτερη εικόνα του εαυτού μαςσυνδέοντας τις φαντασιώσεις μας για το πρόσωπο που θέλουμε να είμαστε και όχι για το πρόσωπο που είμαστε".





Σύμφωνα με τον Zandan - συγγραφέα του μαθήματος του TED-Ed "Η γλώσσα του ψέματος" – αυτή είναι ακριβώς η λεπτομέρεια εκείνη που οδηγεί στον ευκολότερο εντοπισμό ενός ψεύτηΤα λόγια αυτά θα μπορούσαν να είναι η καλύτερη απάντηση στα ερωτήματα των εννιά συνδικαλιστών που όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό λειτουργούν ως νούμερο εννιά” παρά ως συνδικαλιστές που προβάλλουν τις προτάσεις των παρατάξεων τους.
Η ανακοίνωση των εννιά αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως αντιλαμβάνονται την έννοια της Ασφάλειας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις βάνες ασφαλείας του FCC στον ΑσπρόπυργοΑντί λοιπόν η ανακοίνωση τους να στοχεύσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα προτίμησαν να ασχοληθούν με το θέμα του φαγητούΒέβαια ακόμα και όταν είχαν την ευθύνη του Σωματείου στα χέρια τουςπαρά τις εκκλήσεις των συναδέλφων για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν με τις συγκεκριμένες βάνεςκαι πάλι τίποτα δεν έκαναναφού υπονόμευσαν ακόμη και τις απεργιακές κινητοποιήσεις για τα θέματα ασφαλείας.

Στο θέμα δε της σίτισης των εργαζομένων δεν έγινε τίποτα διαφορετικό από ότι γινόταν πάνταΑυτό όμως που είναι απορίας άξιο είναι ότι αφιέρωσαν μια ολόκληρη ανακοίνωση για την εργολαβική συνάδελφο και δεν έγραψαν ούτε μια σειρά για τους συναδέλφους από τις ΒΕΘ που δηλητηριάστηκαν από το φαγητό και το γεγονός ότι έμεναν μήνες απλήρωτοιΠροφανώς αυτοί δεν αξίζουν την προσοχή τους.

Το Προεδρείο από την πρώτη στιγμή που ανέλαβεπροχώρησε στις απαραίτητες καταγγελίες και ελέγχους καθώς επίσης και στην αποστολή εξωδίκου προς την Εταιρεία για το θέμα της σίτισης (όπως έχετε ενημερωθεί από προηγούμενη ανακοίνωσή μας).

Επειδή οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ανεχθούν από κανένα και για κανένα λόγο παιχνίδια με την Ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Σωματείου συνάντηση με τον Γενικό ∆ιευθυντή ΒΕΑ και με τον ∆ιευθυντή Λειτουργίας για θέματα ασφάλειας και λειτουργίας που αφορούν όλους τους εργαζόμενους.

Όταν τέθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι βάνες στον FCC (B και C),ζητήσαμε να μας δοθούν τα mails που στάλθηκαν για τις διαδικασίες και συγχρόνως εγγυήσεις για την ασφαλή λειτουργία της μονάδας καθώς και της ασφαλούς εργασίας των συναδέλφων μας μέχρι την αλλαγή των προβληματικών βανών (όχι όπως τότε που η εταιρεία κέρδισε το δικαστήριο για την Ασφάλεια και σε δύο μέρες έκανε υποχρεωτικό shut down).

Σε απάντηση των παραπάνω ο ∆/ντής Εγκαταστάσεων ΒΕΑ με αυταρχική,αλαζονική και απαράδεκτη στάση αμφισβήτησε το ρόλο του Συνδικάτου στο να ασχολείται με τα θέματα Ασφαλείας και σαν σύγχρονος «Μπαλαούρας» φώναξε«Φρουρά Φρουρά !» για να έλθει η Ασφάλεια μήπως και πετάξει έξω από το γραφείο του το Προεδρείο του Σωματείου!!!

Κύριοι της ∆ιοίκησης
Με τις πρακτικές σας δεν εμπνέετε τη δέουσα εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους.
Απαιτούμε από αυτούς που έχουν την Ολιστική Ασφάλεια ως σημαία σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεωννα απαντήσουν άμεσα στους εργαζόμενους αν υπάρχουν σήμερα ασφαλείς συνθήκες εργασίας στη μονάδα του FCC , αλλιώς θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την ασφαλή εργασία των συναδέλφων μας και την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων.