Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΣΕΕΠ: Κοινή Ανακοίνωση Σωματείων Ομίλου ΕΛΠΕ 18/09/19

Καθημερινά καλλιεργείται μέσα από δημοσιεύματα, μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την περαιτέρω Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ, μία συγκαλυμμένη επιθυμία, όσων “ορέγονται οφέλη” από το ξεπούλημα αυτό, να παρουσιάσουν ως δεδομένη και χωρίς περιθώρια αντίδρασης από τους εργαζόμενους αυτήν την εθνική προδοσία. 





Η εκποίηση του εθνικού πλούτου της χώρας είναι εθνική προδοσία, πόσο μάλλον όταν ο μεγαλομέτοχος των ΕΛΠΕ (Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A.) δεν πουλάει ούτε μία μετοχή του, αναγνωρίζοντας την επιχειρηματική αξία της Εταιρείας, που αποτελεί για όλους, εκτός των πολιτικών μαςτο διαμάντι της χώρας μας. 

Σήμερα 18/09/19, στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ έγινε κοινή σύσκεψη με τα Σωματείου του Oμίλου, την ΠΟΕ και το ΕΚΕ∆Α για τον συντονισμό των απεργιακών κινητοποιήσεών μας απέναντι στην Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. 

Απεργούμε στις 24 και 25/09/19 στέλνοντας για άλλη μία φορά ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που με την εκκωφαντική τους σιωπή στηρίζουν την προσπάθεια της πλήρους ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ. Εμείς οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ ώστε να μην καταδικάσουμε τη χώρα μας σε ένα αύριο χωρίς ελπίδα. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να δώσουν δυναμικό “παρών” στις πύλες των εγκαταστάσεων. 

ΤΑ ΕΛΠΕ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ∆ΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ∆ΕΝ ΕΚΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΠΕ 
ΠΟΕ
ΕΚΕ∆Α
ΠΣΕΕΠ
ΠΕΠΕΚΟ
ΣΥΝ∆ΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΠΡΟΦΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ DIAXON