Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΣΕΕΠ : Ανακοίνωση για Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ στις ΒΕΘ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας ∆ιοίκησης των ΕΛΠΕ ζητήσαμε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Σωματείο μας την Τετάρτη 4/9 και την ενημερώσαμε για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από την προηγούμενη διοίκηση (Προκήρυξη διαγωνισμών, ∆ήλωση συμφωνίας) αλλά και για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. 





Τους ενημερώσαμε ότι διαφωνούμε με την πολιτική επιλογή για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και στην ερώτηση μας εάν είναι διατεθειμένοι να ξεκινήσουμε διάλογο για την Σ.Σ.Ε και Εσωτερικό Κανονισμό, πήραμε θετική απάντηση. 

Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, με αφορμή την συμμετοχή του Συνδικάτου μας στο αγωνιστικό - πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και το ΕΚΘ στη ∆ιεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έτσι και φέτος το τακτικό ∆.Σ. έλαβε χώρα στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ στις ΒΕΘ την Παρασκευή 06/09/19. 

Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν: 
Εγγραφή νέων μελών: ολοκληρώθηκε η εγγραφή 165 νέων μελών του Σωματείου μας μόλις συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος χρόνος από την πρόσληψή τους. Με την τελευταία αυτή εγγραφή ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών στο Σωματείο μας ξεπερνά τους 2.000, πράγμα που δείχνει τη δυναμική μας και μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον. 

Ιδιωτικοποίηση: Το Σωματείο μας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την πρόθεση της κυβέρνησης για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ομίλου και την κατάλληλη στιγμή θα κλιμακώσει τις ενέργειές του. ∆εν μπορούμε και δεν θα μένουμε θεατές παρεμβάσεων, από όπου και αν προέρχονται, που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα, την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των ∆ιυλιστηρίων. 

Είναι άλλωστε γνωστό σε όλους ότι οι αποφάσεις του τελευταίου Γενικού Συμβουλίου είναι σε ισχύ καθώς και οι νομικές ενέργειες οι οποίες ξεκίνησαν με στόχο τον προηγούμενο άγονο διαγωνισμό. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι έχουν αποσταλεί επιστολές σε όλα τα κόμματα της Βουλής για συναντήσεις με στόχο την ενημέρωση των θέσεων του Συνδικάτου για το ξεπούλημα του Ομίλου και στις 25/9 κλιμάκιο του Σωματείου θα συναντηθεί με εκπροσώπους του ΚΚΕ. 

Συνταξιοδοτικό Ασφαλιστικό: Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της μελέτης που έχει αναλάβει το νομικό γραφείο και αυτό γιατί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενέργειας δεν έχει αποστείλει ακόμα κάποιες σημαντικές συμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες για την θεμελίωση της επιχειρηματολογίας μας. Είναι ένα ζήτημα όμως που προχωράει κανονικά και ευελπιστούμε στο τέλος του μήνα, να είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε περαιτέρω. 

Συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου: Καταδικάζουμε την συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου Χριστίδη και προειδοποιούμε τη διοίκηση της εταιρείας και τους μηχανισμούς της, ότι το Σωματείο μας ουδέποτε ανέχτηκε καμία πρακτική εκφοβισμού και δεν πρόκειται να το κάνει ούτε τώρα απέναντι σε οποιονδήποτε συνάδελφο ορθώνει το ανάστημά του. 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Η παρουσία των μελών του Σωματείου μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρονιά. Συνάδελφοι από όλους τους εργασιακούς χώρους της εταιρείας ένωσαν τις φωνές τους και με τη δυναμική τους παρουσία έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο κοινωνικός χαρακτήρας των ΕΛΠΕ δεν ξεπουλιέται αλλά και την πλήρη αντίθεσή τους στη συνέχιση των πολιτικών της λιτότητας και στα σκληρά μέτρα με τα οποία επιβαρύνθηκε ο κόσμος της εργασίας εδώ και δέκα χρόνια μνημονίου. 

Οι μέρες, οι εβδομάδες, οι μήνες που έρχονται είναι μεγάλης κρισιμότητας και πρέπει να μας βρουν όρθιους απέναντι σε αυτούς που μας θέλουν γονατιστούς, να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο Ενωμένοι και Αποφασισμένοι.