Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΣΕΕΠ: Ανακοίνωση για 24ωρες απεργίες ΠΣΕΕΠ 24&25 Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Χθες 25/9/19 κορυφώθηκαν με την δεύτερη 24ωρη οι απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε το Συνδικάτο μας ενάντια στο ξεπούλημα των ΕΛΠΕ αλλά για την κατάθεση του ''αναπτυξιακού'' πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης που διαλύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, εξυπηρετώντας τα «θέλω» χρόνων των εργοδοτών. 




Στο πλαίσιο της δράσης μας για το σταμάτημα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του Ομίλου παραβρεθήκαμε χθες στα γραφεία της περιφέρειας ∆υτικής Αττικής όπου σε συνεργασία με το ΕΚΕ∆Α, παραδώσαμε στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη ψήφισμα που καταγράφει την πλήρη αντίθεσή μας τόσο ως προς ξεπούλημα των ΕΛΠΕ,όσο και για τις εργοδοτικές πρακτικές που πλήττουν την αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα των εργαζομένων σχεδόν στο σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο πολύπαθο Θριάσιο Πεδίο. 

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία του ∆ιοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΕΕΠ συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα, ο οποίος αφού άκουσε με προσοχή την επιχειρηματολογία μας ενάντια στην περαιτέρω Ιδιωτικοποίηση του ομίλου ΕΛΠΕ, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο δίκαιο του αγώνα μας. 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή 27/9 αντιπροσωπεία του ∆ιοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλο στο γραφείο του στη Βουλή των Ελλήνων μετά από τη θετική ανταπόκριση του στο αίτημά μας στο οποίο θα αναπτύξουμε την επιχειρηματολογία μας για το θέμα του ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ.

Συναδέλφισσες, οι 
Περιθώρια εφησυχασμού δεν υπάρχουν για αυτό οι επόμενες κινήσεις μας θα πρέπει να είναι συντονισμένες, να έχουν την απαιτούμενη σοβαρότητα και να πηγάζουν μέσα από την δυναμική και την ενότητα μας. 

Μας ανησυχούν όμως και μας προβληματίζουν έντονα, τα συχνά περιστατικά απώλειας φορτίων και πτώσεων μονάδων στις εγκαταστάσεις των ΒΕΑ. 

Καλούμε τη ∆ιοίκηση να πάρει επιτέλους μέτρα που να εξασφαλίζουν την ομαλότητα και την ασφάλεια των εργαζομένων και εγκαταστάσεων και να μην μένει μόνο στις «διερευνήσεις συμβάντων»!