Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση 03/04/2018

Συναδέλφισσες-φοι,
Στις 16 & 17 Απριλίου 2018 ψηφίζουμε για τα όργανα του Σωματείου μας και για τις υπερκείμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις (Εργατικά κέντρα & Ομοσπονδία) μετά από την καταψήφιση του Διοικητικού Απολογισμού. Μια θεσμική και δημοκρατική διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό μας. Μετά το καθαρό αποτέλεσμα της καταψήφισης του Διοικητικού Απολογισμού επιχειρήθηκε από παράταξη του προεδρείου να το υποβαθμίσει θέλοντας να κρατηθούν στις καρέκλες τους. Ευτυχώς πρυτάνευσε η λογική από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ και έτσι αποφασίστηκε να πάμε στην μόνη καθαρή λύση που ήταν οι εκλογές.



Ο Διοικητικός Απολογισμός δεν καταψηφίστηκε γιατί δεν υπογράφτηκε καλή ΕΣΣΕ και Εσωτερικός Κανονισμός, άλλωστε αυτά υπερψηφίστηκαν τότε που συμφωνήθηκαν με μεγάλα ποσοστά στην Γενική Συνέλευση, ούτε όμως για τις προσλήψεις 300 νέων συναδέλφων.
Ο Διοικητικός Απολογισμός καταψηφίστηκε γιατί:
-Κατά το 2ο εξάμηνο του 2017 το νέο προεδρείο που προέκυψε δεν είχε το ειδικό βάρος που απαιτείται για ένα τόσο μεγάλο σωματείο σαν το ΠΣΕΕΠ.
-Δεν διαχειρίστηκε σωστά τις απεργιακές κινητοποιήσεις για τα θέματα ασφαλείας παρότι υπήρχε απόφαση της Γενικής Συνέλευσης με 65% υπέρ της απεργίας.
-Αμφισβητούνται όροι της ΕΣΣΕ και του Εσωτερικού Κανονισμού (π.χ. Α.Μ.Α, αλλαγές βαρδιών, ειδικές άδειες ορίου ηλικίας κ.α.)
-Κατάχρηση διευθυντικού δικαιώματος (π.χ. επιβληθείσες ποινές για μη αποδοχή υπερβάλλουσας παράνομης υπερωρίας, πρόωρες και παράνομες προαγωγές κ.α.)
-Δεν υπάρχει σχέδιο για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση. Εδώ εφαρμόζεται η συνταγή του « Βλέποντας και Κάνοντας».
Εμείς κάναμε συγκεκριμένη πρόταση στα προηγούμενα Δ.Σ του ΠΣΕΕΠ για το τι πρέπει να κάνουμε. Σε ξεχωριστή ανακοίνωση θα αναλύσουμε το θέμα της ιδιωτικοποίησης.
Συναδέλφισσες-φοι,
Παρότι υπήρξε δέσμευση από όλες τις παρατάξεις για ένα καθαρό προεκλογικό αγώνα, υπήρξε ανακοίνωση συγκεκριμένης παράταξης που εμπεριείχε οχετό λάσπης, χτυπήματα κάτω από την μέση, πολλά ψέματα, κουτσομπολιά και χυδαίες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.
Η παράταξή μας ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν θα ακολουθήσει τακτικές που δεν περιποιούν τιμή για το συνδικαλιστικό κίνημα και διχάζουν τους εργαζόμενους.
Δε θα τους παρακολουθήσουμε στην τακτική τους να χρησιμοποιούν διαφορετική ρητορική σε Βορρά και Νότο, χτυπώντας την ενότητα του ενιαίου σωματείου που επιτεύχθηκε μετά από πολύχρονους αγώνες.
Η παράταξή μας θα αντιπαρατεθεί με συνδικαλιστικούς όρους, με αξιοπρέπεια και υπευθυνότητα.
Στόχος μας είναι η ενότητα των εργαζομένων.
Το Δ.Σ που θα προκύψει από τις εκλογές τις 16 & 17 Απριλίου 2018 θα κληθεί να διαπραγματευθεί όλα τα μεγάλα θέματα που έχουμε μπροστά μας (Ιδιωτικοποίηση, επόμενη ΕΣΣΕ, Εσωτερικός Κανονισμός, την σκληρή καθημερινότητα και την διευθυντική αυθαιρεσία).
Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι ποια παράταξη θα εμπιστευθούμε να διαχειριστεί όλα τα παραπάνω κρίσιμα θέματα.
Τέλος σας επισυνάπτουμε τους υποψηφίους μας για όλα τα όργανα.
ΣΤΙΣ 16 & 17 ΑΠΡΙΛΗ 2018 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ για να κάνουμε το Σωματείο μας ξανά ισχυρό, αγωνιστικό & διεκδικητικό.