Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση 13/03/2018

Συναδέλφισσες-οι,
Η ανυπαρξία του προεδρείου του σωματείου, έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους να εφαρμόσουν παρωχημένες τακτικές διοίκησης, που βασίζονται στον εκφοβισμό.








Ερωτάται η διοίκηση: Αληθεύει ότι υποδιευθυντής τομέα 1 παραγωγής ΒΕΕ, υποβάλλει τους υφισταμένους του από την βαθμίδα του Χειριστή Α’ και κάτω, σε διαδικασία εκπαίδευσης – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ με διεξαγωγή γραπτών και προφορικών εξετάσεων στο χώρο εργασίας κάθε εργαζομένου, από μία επιτροπή αποτελούμενη από τον ίδιο, τον μηχανικό και τον συντονιστή του κάθε τμήματος καταστρατηγώντας την επίσημη διαδικασία της εταιρείας;
Παρόμοιες διαδικασίες γραπτών και προφορικών εξετάσεων διενεργούνται και στις υπόλοιπες βιομηχανικές εγκαταστάσεις (ΒΕΕ,ΒΕΑ,ΒΕΘ) ή αποτελεί «ιδιοφυή έμπνευση» του συγκεκριμένου επικεφαλής του τομέα 1 παραγωγής ΒΕΕ;
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι εργασίες στα διυλιστήρια γίνονται ομαδικά και πάντα σε συνεργασία, όπως επιβάλλει η ΑΣΦΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
Η κατάρτιση του κάθε εργαζομένου αποδεικνύεται καθημερινά στο χώρο της εργασίας του & αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο τελευταίο shut – down του οποίου η επιτυχία οφείλετο αποκλειστικά στην γνώση, εκπαίδευση, κατάρτιση και την εμπειρία των εργαζομένων.
Καλούμε την εταιρεία να σταματήσει την συγκεκριμένη διαδικασία που εκπορεύεται ΜΟΝΟ από τον επικεφαλής του τομέα 1 παραγωγής ΒΕΕ.
Αναχρονιστικές τακτικές που εκπορεύονται μονομερώς από «φιλόδοξα» στελέχη της εταιρείας, δεν συμβάλουν, δεν αρμόζουν και δεν θα περάσουν σε μία εταιρεία του βεληνεκούς όπως τα ΕΛ.ΠΕ.
Τέλος καλούμε την εταιρεία να επιστήσει τη προσοχή στα διευθυντικά της στελέχη να εφαρμόζουν τις διαδικασίες που προβλέπονται και να σέβονται την ΕΣΣΕ και τον εσωτερικό κανονισμό.